Utorak, 28. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

SP u Kataru

FIFA će osigurati igračima, trenera, radnicima i volonterima na SP-u besplatnu aplikaciju za mentalno zdravlje

Autor: Hina

15.11.2022. 11:02
FIFA će osigurati igračima, trenera, radnicima i volonterima na SP-u besplatnu aplikaciju za mentalno zdravlje

Kao dio suradnje, svi igrači, treneri i trenersko osoblje koje sudjeluje na Svjetskom prvenstvu dobit će besplatne pretplate na Calm kako bi im se pomoglo u pripremi za utakmiceMeđunarodna nogometa federacija (FIFA) će u suradnji s Calmom osigurati svim igračima i stručnim stožerima, radnicima, te volonterima na Svjetskom prvenstvu u Katru besplatnu pretplatu na Calm aplikaciju za mentalno zdravlje.


FIFA je objavila kako će Calm aplikacija za spavanje, meditaciju i opuštanje, biti “službeni proizvod za svjesnost i meditaciju” FIFA Svjetskog prvenstva 2022., FIFA Svjetskog prvenstva za žene 2023. i FIFA Kupa nacija 2023.


Kao dio suradnje, svi igrači, treneri i trenersko osoblje koje sudjeluje na Svjetskom prvenstvu dobit će besplatne pretplate na Calm kako bi im se pomoglo u pripremi za utakmice.
“Duševno i fizičko zdravlje ravnopravni su partneri u zajedničkoj dobrobiti osobe, a briga za oboje mora se smatrati sastavnim dijelom brige za nogometnu obitelj. Kao sportska zajednica, moramo stvoriti okruženje koje bolje podržava mentalno blagostanje i mentalno zdravlje. Dobrobit nogometaša na svim razinama igre uvijek je bila i uvijek će biti glavni prioritet FIFA-e, kao što se može vidjeti ovom suradnjom,” kazao je Andrew Massey, FIFA-in direktor medicine.


FIFA je posvećena korištenju nogometa kao alata za podršku mentalnom zdravlju na globalnoj razini kroz svoju kampanju #ReachOut , osmišljenu za podizanje svijesti o simptomima stanja mentalnog zdravlja, poticanje ljudi da potraže pomoć kada im je potrebna i poduzimanje radnji svaki dan za bolje mentalno stanje zdravlje.