Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Super ideja

Djeca se dosađuju? Izradite "dosadno mi je" staklenku!

Autor: Lucija Sučić

27.01.2023. 08:23
Djeca se dosađuju? Izradite

Foto: iStock

Sigurno vam je ovo već dobro poznat izrazAko od vaših mališana znate čuti “dosadno mi je”, a nemate ideje ili vremena kako biste ih zabavili, imamo potencijalno rješenje: izradite “Dosadno mi je” staklenku!


Radi se o doslovnoj staklenci koja sadrži ideje za aktivnosti kada djeca ne znaju što bi radila ili kako bi se zabavila, a radi se o za njih korisnim i produktivnim idejama kako utrošiti višak slobodnog vremena.


Uvijek možete vaše mališane zamoliti da vam pomognu s idejama za staklenku, tako da će biti posebno uzbuđeni kad vide da je njihova ideja stigla na red.
Vicky Barone je na svom blogu podijelila ovu fantastičnu ideju, te usput pružila prijedloge što u staklenku možete staviti.


Staklenku možete ispuniti presavijenim papirićima na koje ćete napisati ideje, ili pak na totalno eco friendly način iskoristiti štapiće od sladoleda koje možete zajedno obojati i na njih napisati ideje za buduće aktivnosti.


“Izaberi igračke koje ćeš pokloniti”, “Zalij biljke”, “Idi u šetnju”, “Igraj se u vrtu”, “Nacrtaj nešto kredom”, “Izgradi tvrđavu” su samo neke od ideja, koje možete nadopunjavati i mijenjati po vašim željama.


Stoga, idući put kada obavljate neki bitan posao, kuhate ili se pokušavate malo odmoriti, i kada u to vrijeme čujete iz druge prostorije “dosadno mi je”, sjetite se ove ideje!