Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

mali nogomet

Sv. Ante Zrilić nekretnine vratio se u Prvu ligu

Autor: Juraj Vunjak

25.04.2024. 22:10
Sv. Ante Zrilić nekretnine vratio se u Prvu ligu

Foto: Osobna arhiva



Nakon jedne sezone Malonogometni klub Sveti Ante Zrilić nekretnine ponovno je član Prve lige Udruge za mali nogomet Zadarske županije. I kada je 2017. Sv. Ante ispao iz Prve lige, u elitu se vratio nakon jedne sezone i to kao prvak drugog ranga. Momčad koja ima najduži staž od klubova koji se trenutačno natječu u četiri lige (u kontinuitetu nastupa od 1995. godine) odigrala je odličnu sezonu u Drugoj ligi, u kojoj je u 22 utakmice upisala 14 pobjeda, četiri remija i četiri poraza te je s 46 bodova osvojila drugo mjesto.


Dovoljno za promociju u najjači rang. Ispred je završio sastav Vrsi Riba nekretnine s 11 bodova prednosti. Krešimir Zrilić, igrač i voditelj momčadi, zadovoljan je uspjehom »svetaca«.


– Cilj je bio izboriti plasman u Prvu ligu, kroz izravan plasman ili kvalifikacije. Na kraju smo osigurali izravnu promociju s čime smo jako zadovoljni. Drugi cilj bio nam je titula koju nažalost nismo osvojili, ali s obzirom na to da smo i ovako u Prvoj ligi, ne žalimo ni za čim. Možemo reći da je ovo pravi uvod u proslavu 30. godišnjice kluba, koju smo zaslužili dočekati u Prvoj ligi. Čestitke Vrsima na prvom mjestu, bili su odlični ove sezone – kaže Zrilić.




Sjajno je momčad sa Smiljevca odigrala prvi dio sezone, u kojem je 13 kola bila neporažena.


– Prvi poraz nanijela nam je Škabrnja, a kasnije u sezoni upali smo u malu krizu. Imali smo dosta problema, bilo je kartona, ozljeda i bolesti koje su nas malo uzdrmale zbog čega smo izgubili nekoliko utakmica. Uspjeli smo se sabrati i pokazati kvalitetu, zadnjih nekoliko kola je prošlo dobro, zaredali smo pobjede i osigurali drugo mjesto u natjecanju.


Okrenuo se Zrilić Prvoj ligi i izazovima koje ona donosi.


– Prva liga je dimenzija sama za sebe, igra se nevjerojatno dobar mali nogomet. Sigurno ćemo se morati pojačati i dovesti minimalno jednog igrača na svakoj poziciji. Većina dosadašnjih momaka će ostati, drago mi je jer smo stvorili dobru kemiju i odličnu suradnju. U Prvu ligu ući ćemo ozbiljno i nadamo se što boljem rezultatu – zaključio je prvi čovjek Sv. Ante. Od klubova koji su bili prvaci Prve lige u tom rangu uz Sv. Ante još su samo Varoš, Murvica i Kontrol biro. S 27 golova najbolji strijelac momčadi ove sezone bio je Roko Jurac, dok je Ante Mandić nastupio na svim utakmicama (22).