Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

NAJULOV

Ninov trofejni kantar

Autor: Boris Bulić

25.04.2024. 09:16
Ninov trofejni kantar

Foto: PRIVATNA ARHIVAJavio nam se Nino Kučina koji voli eksperimentirati s predvezima, a što se u jednom od njegovih posljednjih izlazaka na more pokazalo kao dobitna kombinacija.


Modificirane prame


– Predvez kojim sam lovio je moje konstrukcije i trebao je biti samo za probni taj dan, ali kako sam svako malo vukao ribu na njega, odlučio sam vidjeti koliko će izdržati.


Zanimljivo je da je predvez još uvijek neoštećen i planiram ga koristiti dok se ne raspadne da vidim njegove eventualne mane, priča nam Nino.
– Inače sam se na vezivanje svog predveza odlučio nakon dosta izgubljenih većih primjeraka ribe koje sam ulovio na kupovne gotove predveze.


Nakon kratke pretrage na YouTubeu sam našao zanimljiv video naslova Udicom po gušte. Krenuo sam kopirati viđeno i ubacio sam nekoliko preinaka.


Tako su prame dosta kraće od preporučenih dimenzija u svrhu bolje kontre i brže reakcije, nastavlja Nino svoju priču.Zalijepljen za dno


– Štap kojim sam lovio je Okuma Magda Air za light jigging od 160 grama max., a mašinica multić od Sakure, model Lagoa Light Jigging.


Ovaj set imam već pet, šest godina i nikad me nije iznevjerio, s tim da je svako dizanje ribe iz dubine s ovom opremom poseban gušt.


Ovog kantara sam ulovio na dubini 45-50 metara u blizini otoka Ugljana prilikom cjelodnevnog ribolova kančanicom.


Kad sam udario kontru, minutu, dvije ga nisam mogao maknuti s dna.


Ulovljen je na frišku kozicu s kojom smo tog dana otac i ja digli oko desetak kila oborite ribe. Grizlo je i na drugu ješku, ali kozica je radila najbolje tog dana.


A ovaj najveći kantar je udario oko 5 sati popodne kao zadnja riba tog dana i bio je težak 2,197 kilograma, ispričao nam je Nino Kučina.