Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Uspjeh ŠSD Jadran

Odbojkaši OŠ Bartula Kašića viceprvaci Hrvatske

Autor: Šime Ćurko

25.04.2024. 21:32
Odbojkaši OŠ Bartula Kašića viceprvaci Hrvatske

Foto: OŠ Bartula Kašića



Učenici Osnovne škola Bartula Kašića na završnici državnog prvenstva u Poreču osvojili su drugo mjesto u odbojci. Zadrani su u finalu izgubili od OŠ Marina Držića iz Zagreba, koja je bila bolja s 2:0 (25:13, 25:19). Prethodno su Zadrani osvojili prvo mjesto u skupini G, u kojoj su nakon dvije pobjede prošli u četvrtfinale.


Učenici ŠSD Jadran s 2:0 (25:19, 25:13) svladali su OŠ Julija Kempfa iz Požege, potom i OŠ Frana Koncelaka iz Drnja, također s 2:0 (26:24, 25:14). Eliminacijski dio počeo je dvobojima četvrtfinala, u kojem su Zadrani pobijedili OŠ Bijelo Brdo s 2:1 (23:25, 25:14, 15:7), a u polufinalu su nadjačali OŠ Josipa Broza iz Kumrovca s 2:0 (25:14, 25:16).


U finalu nije išlo protiv Zagrepčana, a titula viceprvaka države veliki je uspjeh mladih zadarskih odbojkaša.





Za OŠ Bartula Kašića nastupili su: Roko Baričević, Roko Bukvić, Marjan Noah Martić, Frane Lerga, Ante Janković, Frane Markulin, Luka Aleta, Lovro Tičić. Voditelj: Josip Kvartuč.


Na PH su se u kategoriji djevojčica natjecale učenice OŠ Bartula Kašića, koje su poražene u obje utakmice u skupini C, te su ostale bez eliminacijskog dijela natjecanja. Bolje od Zadranki s 2:1 (25:18, 22:25, 15:12) bile su učenice OŠ Bartola Kašića iz Vinkovca te OŠ Kajzerica koje su slavile 2:0 (25:18, 25:12).


Nastupile su: Marta Kovačević, Cvita Klarić, Đeni Kicevski, Eliana Vicencinović, Ivana Vicencinović, Iva Crnjac, Rita Ćustić, Tea Magaš, Sunčica Marnika, Matija Potočnjak, Ena Ćustić, Lara Peternac.


Zadrane su vodili profesori Josip Kvartuč i Josip Knežević.


– Ovo je prva državna medalja u odbojci za našu školu. Prethodno smo bili i prvaci Zadarske županije, što sa sedmim i osmim razredima u odbojci također nismo nikada ostvarili. Zahvaljujući radu profesora Zorana Veselinovića, koji je nažalost nedavno preminuo, naša je škola uvijek bila prepoznatljiva po košarci u kojoj smo imali dosta uspjeha, a natjecali smo se i u drugim sportovima. Prije dvije godine bili smo drugi u Hrvatskoj za ženskom futsalskom ekipom – ističe Knežević, koji se osvrnuo na turnir u Poreču.


– Ispalo je da smo teže utakmice imali u skupini, nego u četvrtfinalu i polufinalu. Kada smo prošli zahtjevnu skupinu znali smo da možemo daleko, što se i dogodilo. U finalu smo izgubili od škole koja ima svoj klub i kojoj je to bila 11. titula prvaka Hrvatske. Knežević je i predstavio momčad koja se okitila titulom druge škole u državi.


– I sastavu su nam tri odbojkaša, dva košarkaša, nogometaš, vaterpolist. Dakle, svi su sportaši i to se vidjelo u njihovom pristupu utakmicama. Igrali su odbojku na pravoj razini, nisu se pokolebali kad je bilo gusto i rezultat toga je drugo mjesto u Hrvatskoj. Naravno, mladići koji treniraju odbojku su povukli, a suigrači su ih u tome odlično pratili. Možemo biti ponosi na ovaj rezultat – zaključio je Knežević.