Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bezbroj opcija

Arepa: ukusno kolumbijsko jelo s kojim možete napraviti mnoštvo delikatesnih kombinacija

Autor: Lucija Sučić

07.07.2023. 07:14
Arepa: ukusno kolumbijsko jelo s kojim možete napraviti mnoštvo delikatesnih kombinacija

Foto: iStock

Ove tople kukuruzne pogačice jedu se za doručak, ručak ili čak kao međuobrok ili prilog uz večeru.



Jeste li kada čuli za arepe?


Radi se o ukusnim prepečenim pogačicama koji su odličan izbor za bilo koji obrok. Porijeklom iz Kolumbije, ove tople kukuruzne pogačice jedu se za doručak, ručak ili čak kao međuobrok ili prilog uz večeru.


Mogu se peći na žaru, tavi ili pak pržiti u dubokom ulju, a zanimljivo je što bilo koja od navedenih metoda daje drugačiji okus! Iako, biti će odlične bez obzira na koji način ih pripremite.


Sastojci


  • 250 g kukuruznog brašna
  • 1 žličica soli
  • 470 ml tople vode
  • 120 g naribane mozzarelle ili nekog drugog bijelog sira
  • 40 g maslaca

Priprema




U veliku zdjelu stavite sve sastojke, krenuvši od suhih, te temeljito izmijesite tijesto, koje potom vratite u zdjelu, pokrijte ručnikom i pustite da stoji pet minuta.


Potom tijesto podijelite na osam dijelova te od njih napravite kugle, pa ih spljoštite da postignete debljinu oko 2 centimetra.


Zagrijte tavu te dno namažite žlicom maslaca, a kad se ugrije stavite četiri arepe u tavu i pecite ih na laganoj do srednjoj vatri nekoliko minuta dok ne porumene. Zatim preokrenite i pecite ih na drugoj strani, a znati ćete da su gotove kada se napravi korica.


Arepe možete napuniti mesom ili povrćem , puniti ih nakon pečenja ili pak uživati u njima samostalno!