Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

ČESTITAO IM NA USPJESIMA

Župan Longin primio talentiranog Mateja Nevešćanina i njegovog trenera Šimu Perića

Autor: Portal ZL

27.11.2023. 16:01
Župan Longin primio talentiranog Mateja Nevešćanina i njegovog trenera Šimu Perića

Foto: ZADARSKA ŽUPANIJA



Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu Mateja Nevešćanina i njegovog trenera Šimu Perića kako bi im čestitao na ostvarenim uspjesima. Podsjetimo, Matej je u kolovozu ove godine osvojio zlatno odličje na Europskom prvenstvu, a on i trener Šime dobitnici su godišnjih nagrada Zadarske županije i Grada Zadra za 2023. godinu.


Uz to, kao šlag na tortu uspješne sezone za najboljeg hrvatskog skakača u vodu stigao je poziv prestižnog Sveučilišta Texas University iz Austina. Nevešćanin bi svoj sportski, ali i obrazovni put od 2025. godine, po završetku srednje škole, trebao graditi kao član renomiranog sveučilišta iz SAD-a koje posljednjih 20-ak godina najuspješnije američko sveučilište u skokovima u vodu.


„Iskrene čestitke upućujem vama i vašim obiteljima, kao i ostalim članovima KSV Zadar 2011. Novim uspjesima potvrdili ste da je godišnja nagrada Zadarske županije stigla u prave ruke. Vaš trud, upornost i marljivost, ali prije svega ljubav i velika strast prema izabranom sportu zasluženo vas vode u nove pobjede. Hvala vam što činite sretnima i ponosnima sve nas u Zadarskoj županiji, a uvjeren sam da je pred vama još mnoštvo uspjeha“, poručio je župan Longin.


FOTO: ZADARSKA ŽUPANIJA


Pohvalio uvjete u Športskom centru Višnjik




„Hvala na potpori i na činjenici da nas sustavno pratite, to nam je dodatna motivacija da nastavimo trenirati i ostvarivati još bolje rezultate. Pred nama su pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu u veljači koje će se održati u Dohi, a bit će izlučno za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Dosadašnji rezultati daju nam za pravo nadati se odlasku u Pariz“, najavio je aktualni juniorski prvak Europe i juniorski viceprvak svijeta u čijoj su pratnji bile ravnateljica Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru Anamarija Ivković te njegova razrednica Lucija Mičić.


„Svakako bih zahvalio ravnateljici i profesorima koji iskazuju razumijevanje i za moje sportske obveze, treninge, putovanja, natjecanja. Što se tiče odlaska u SAD, do toga ima još više od godinu i pol dana, ali svakako se veselim da ću svoj sportski razvoj nastaviti na kultnom sveučilištu Texas gdje ću imati sve uvjete za postizanje vrhunskih sportskih rezultata“, istaknuo je Nevešćanin pohvalivši i uvjete koje imaju u Športskom centru Višnjik koji je postao pravo nacionalno središte skokova u vodu. Također, vrlo je izgledno da će Zadar dobiti organizaciju Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu, i to 2024. ili 2025. godine, ovisno o terminu dovršetka izgradnje vanjskog bazena sa skakaonicom, najavili su iz tima KSV Zadar 2011.