Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SKAKAČ U VODU

Matej Nevešćanin nastavlja karijeru u SAD-u: Presretan sam što sam dobio ovakvu priliku

Autor: Alen Plahinek

25.09.2023. 09:19
Matej Nevešćanin nastavlja karijeru u SAD-u: Presretan sam što sam dobio ovakvu priliku

Foto: Arif Sitnica



Najbolji hrvatski skakač u vodu Zadranin Matej Nevešćanin prošlog je tjedna na poziv renomiranog Sveučilišta Texas koje se nalazi u gradu Austinu otputovao put Sjedinjenih Američkih Država glede postizanja dogovora o detaljima o nastavku svoje karijere »preko bare«. Matej će tako svoj sportski, ali i obrazovni put graditi kao član Texas Univerityja, no to će krenuti tek 2025. godine, a do tada Matej će biti član KSV Zadar 2011. Iako je sedam sati razlike između Zadra i Texasa, uspjeli smo doći do Mateja koji nam je ukratko prepričao o svojoj novoj »stanici«.


– Presretan sam što sam dobio priliku nastaviti karijeru na tako jednom velikom i kultnom Sveučilištu koji je u posljednih 10-ak godina više puta osvajao NCAA naslove u skokovima u vodu. Tamo ima sve što nekom sportašu treba za razvijanje neke ozbiljnije karijere i presretan sam sto ću napokon dobiti priliku tamo trenirati i nastaviti se razvijati. Pored tih svih sportskih »bonusa« tu je i akademski jedna od najboljih škola u SAD-u i siguran sam da ću i u tom polju imati vrhunske mogućnosti – rekao nam je Matej.


Aktualni juniorski prvak Europe i juniorski viceprvak svijeta uistinu ide na Sveučilište koje je u skokovima u vodu posljednjih 20-ak godina najbolje u Americi. Od posljednjih 20 godina, čak puta bili ili prvaci ili viceprvaci Nacionalne sveučilišne lige u Americi. Kako je i sam trenutno »preko bare« morali smo ga pitati kako se snašao s Amerikom, barem na prvu.




– Sveučilište se nalazi u Austinu koji ima otprilike milijun stanovnika i stvarno koliko sam uspio vidjeti ima sve što ti treba za živjeti. Iskreno sam i više nego presretan i veselim se tom novom izazovu u životu – kratko je poručio Matej.