Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

SPORTSKA 2022.

Matej Nevešćanin i Ariana Oreč najbolji zadarski sportaši

Autor: Šime Ćurko

14.03.2023. 21:11
Matej Nevešćanin i Ariana Oreč najbolji zadarski sportaši


U VIP salonu dvorani Krešimira Ćosića  održana je svečanost u povodu dodjele nagrada najboljim zadarskim sportašicama i sportašima, te drugih priznanja što ih je utemeljila Športska zajednica Grada Zadra, na čelu s predsjednicom Snježanom Jurinić. Tako je krovna zadarska sportska organizacija prvi put organizirala ovakav izbor. Kako je naglašeno na početku programa, kojeg je vodila Dubravka Meštrović, »laureati su izabrani temeljem sportskih postignuća u 2022. godini, kao i temeljem dosadašnjih zasluga u razvoju sporta i doprinosa sportu u cjelini«. Najbolja sportašica je Ariana Oreč iz Taekwondo kluba Zadar.


– U taekwondou sam od trećeg razreda osnovne škole i ovo mi je jedno od najvećih priznanja. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i poseban je osjećaj biti najbolja sportašica Zadra. Sada sam u Zagrebu na studiju kineziologije i naravno, nastavila sam s taekwondoom.


Najbolji sportaš je Matej Neveščanin iz Kluba za skokove u vodu Zadar 2011.
– Naglasak u mom radu nije na tome da bih dobivao ovakva priznanja, ali naravno da me raduju i zato zahvaljujem Športskoj zajednici, koja je prepoznala moj, kao i trud svih ljudi oko mene. Vjerujem da je ovo samo mali korak u mojoj sportskoj karijeri – rekao je Nevešćanin.


Foto


Najbolji sportaši


avatar

Snimio: Mate Komina


14.03.2023. 21:34


Galerija

Foto: Mate Komina


U području sveučilišnoga sporta najbolja je Ana Burazer (PK Zadar), najbolja momčad su Šime i Mihovil Fantela iz Jedriličarskoga kluba sv. Krševan, najbolja ekipa su kadetkinje Ženskoga nogometnoga kluba Donat, najbolji trener je Šime Perić (KSV Zadar 2011.), Lucija Mijolović (Plivački klub Zadar) nositeljica je titule najbolje u području sportašica i sportaša s invaliditetom, a Mihovil Ninčević (Plivački klub Jadera) u istom području nositelj je naslova najboljega sportaša. Također, u tom je segmentu za najbolji klub proglašen Plivački klub Zadar.


Športska zajednica Grada Zadra utemeljila je i Trofej za darovite i perspektivne sportašice i sportaše. Dobitnici su Bruna Huljev (KSV Zadar), Jana Bujan (AK Fortius), Rita Herceg (PK Zadar), Lea Kapular (GK Salto), Greta Gašparović (GK Salto), Ria Longin (KSV Arno), te Marko Huljev (KSV Zadar), Grgo Dominik Anzulović (AK Fortius), Luka Srbić (BK Zadar), Nicolas Gojković (BK Zadar), Petar Krešimir Knežević (BK Sv. Donat), Niko Nevešćanin (GK Salto), Tomislav Pavić (GK Salto) i Roko Strika (HK Zadar). Posebna priznanja ŠZGZ-e za doprinos razvoju i promicanju sporta u Zadru dobili su dr Marko Prenđa (sportska medicina i drugo), Siniša Krajač (HOO), Luka Modrić, Dominik Livaković, Martin Erlić i Joško Gvardiol (hrvatska nogometna reprezentacija). Zahvalnice ŠZGZ-a za 2022. godinu dobili su Športski centar Višnjik, JU Zadarski sport i Trio Fontana. U ime svih nagrađenih prigodnim je slovom Športskoj zajednici Grada Zadra zahvalio dr. Marko Prenđa.


Skupu su, uz sportašice, sportaše, trenere, roditelje… bili nazočni i Siniša Krajač, glavni tajnik Hrvatskoga olimpijskoga odbora, te Hrvoje Balen, direktor Ureda za lokalni sport u HOO-u, zatim Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra, Dina Bušić, pročelnica Ureda za kulturu i šport u Gradu Zadru, brojni zadarski sadašnji i bivši sportaši, olimpijci, treneri…