Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Presica na Rujevici

Željko Sopić najavio utakmicu protiv Osijeka i osvrnuo se na pojačanje iz Sheriffa

Autor: Denis Frančisković

14.09.2023. 15:46
Željko Sopić najavio utakmicu protiv Osijeka i osvrnuo se na pojačanje iz Sheriffa

Foto: Željko Sopić/Foto V. KARUZA

Nisam MUP niti Schengen. Ne znam kad će se ta viza srediti - kaže trener Rijeke



RIJEKA Nakon Vatrenih Rujevicu su u potpunosti okupirali nogometaši Rijeke. Pripreme za subotnji domaći derbi s Osijekom (19.30) u punom su zamahu, nakon dviju prijateljskih utakmica s Domžalama i juniorima svoje Škole pri čemu je naglasak bio na taktičkom usavršavanju.


– Jako dobro smo iskoristili stanku i malo se bolje upoznali. U ovom napornom ritmu u biti smo bili stalno u regeneraciji i nekakvom kompenzacijskom treningu gdje nismo imali sve igrače – kaže trener Željko Sopić.


– U sriijedu su nam se priključili Banda i Labrović, sada očekujemo Hodžu i Ivanovića. Sve u svemu, spremni dočekujemo Osijek.




Svaki trener kada dođe u neki klub ima neke svoje zamisli koje se u manjim ili većim detaljima razlikuju od prethodnika. Uvidjeli smo koji su nam bili problemi s Lilleom i Varaždinom.


Osijek je momčad koja najviše zabija, ali i prima jako puno golova.


– Ne volim govoriti o protivniku. Dobro poznajem momčad Osijeka, igrao sam s Goricom protiv njih na Pampasu. Kao i 90 posto hrvatskih momčadi drugačije igra doma, drugačije u gostima.


Imaju kvalitetu, zabijaju puno golova, tu su Mierez, Lovrić… dok Caktaša neće biti zbog kartona.


Respekt Osijeku, ali u principu više se fokusiram na svoju momčad. Vjerujem u svoje dečke i mislim da će se to vidjeti na terenu dodaje Sopić.


Momo Yansane, gvinejski 26-godišnji napadač iz Sheriffa, još nije stigao na Rujevicu zbog problema s vizom.


– Najiskrenije, postoji igrač s kojim smo potpisali ugovor, navodno dolazi, to vam je kao u bajci, ali ja ga još vidio nisam. Kad će doći nemam pojma.


Nisam MUP niti Schengen.


Ne znam kad će se ta viza srediti. Kad dođe dobit ćete informaciju. To nije u domeni HNK Rijeka – zaključuje Sopić koji neće moći računati na Hodžu zbog tri žuta kartona.