ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

GEM SET HRVATSKA

Završen humanitarni turnir za izgradnju igrališta u Stankovcima

Autor: Alen Plahinek

19.07.2023. 09:40
Završen humanitarni turnir za izgradnju igrališta u Stankovcima

Foto: Mate Komina



Brojni ljubitelji sporta okupili su se proteklih dana na Višnjiku, gdje je Marin Čilić uz podršku brojnih hrvatskih sportskih legendi te uz pomoć svoje Zaklade, održao treći po redu Gem Set Hrvatska. Radi se o humanitarno-teniskom spektaklu koji se organizirao s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju multifunkcionalnog dječjeg igrališta u Stankovcima. Osim toga tijekom cijelog poslijepodneva oni najmlađi sudjelovali su u raznim edukativnim radionicama, sve s ciljem prepoznavanja rekreiranja i tjelovježbe od najranije dobi te dobivanja sportskih navika. Među brojnim uglednim imenima našli su se i Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske Unije u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade, gradonačelnik grada Zadra, Branko Dukić te župan Božidar Longin.


– Ovo je hvalevrijedna inicijativa i izvrstan humanitarni turnir s plemenitim ciljem promocije sporta posebice kod djece. Uistinu je lijepo vidjeti da se uspješni sportaši kroz ovakvu inicijativu uključuju i pomažu financiranju dječjih sportskih igrališta. Kao Vlada smo ustrajni u podršci i ulaganju u sport te kroz svoje djelovanje podupiremo kontinuirano ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu. Čestitam organizatorima, a posebice Zakladi Marin Čilić na impresivnom sportskom događaju u našem Gradu, kazao je Erlić te dodao kako Vlada Republike Hrvatske, ali i njegovo Ministarstvo kontinuirano rade na stvaranju lagodnijeg života za najmlađe.


Kontinuiran rad


– Posebno bih istaknuo dostupne EU fondove kroz koje su osigurana ulaganja u sportsku infrastrukturu za ulaganja u škole i školske dvorane, a koje su sad u proceduri realizacije. Kroz taj program će se uskoro pokrenuti velika ulaganja u školske dvorane diljem Hrvatske, a koje su nasušno potrebne da se djeci osiguraju uvjeti za bavljenje sportom. Uz to u tijeku je i natječaj za ulaganja u turističku i sportsku infrastrukturu za aktivni turizam te ulaganja koja će ići preko gradova, županijskih središta kroz koji smo osigurali 680 milijuna eura. Na taj način stvorene su, veće neko ikada do sada, prilike za ulaganja u sport i vjerujem da će se to itekako osjetiti u godinama koje su pred nama.


Šime Erlić i Branko Dukić u publici




Zadarski gradonačelnik, Branko Dukić, iznimno je sretan i zadovoljan što je Zaklada Marin Čilić od svih mjesta u Hrvatskoj izabrala upravo Zadar za svojeg domaćina ove godine.


– Grad Zadar i ŠC Višnjik zajedno su s velikim zadovoljstvom i entuzijazmom prihvatili i podržali projekt Zaklade Marina Čilića i pružili im veliku pomoć u organizaciji humanitarnog turnira Gem Set Hrvatska. Svi skupa smo svjedočili fantastičnoj atmosferi i uživali u predstavi tridesetak vrhunskih sportaša i šampiona koji su se odazvali i sudjelovali na ovom humanitarnom turniru. Bilo je predivno gledati našu zadarsku djecu kako uživaju u druženju sa svojim sportskim uzorima kao što su Modrić, Čilić, Balić, Štrlek, Stepančić, braćom Sinković i drugim sportašima koji su svojim sudjelovanjem podržali ovo humanitarno događanje, poručio je Dukić dodajući kako Zadar, odnosno Zadrani imaju vrhunsku sportsku infrastrukturu, kada se uspoređuje s drugim dijelovima države.


Sjajna infrastruktura


– Zadar sa svojom sportskom infrastrukturom prednjači u usporedbi s ostalim gradovima u Hrvatskoj i naša je zadaća da tu svoju infrastrukturu stavimo na raspolaganje i pomažemo upravo ovakvim i sličnim događanjima koja imaju plemenitu svrhu i cilj. Svi skupa moramo raditi na tome da sva djeca u Hrvatskoj imaju jednake šanse i mogućnosti, a ovaj projekt pomaže u ostvarenju tog cilja i zato je uvijek dobrodošao u Zadar.


Iako je rezultat bio manje važan, valja istaknuti kako je pobijedila momčad predvođena Marinom Čilićem osvojila turnir. Svi sportaši bili su podijeljeni u skupine, a u svakoj skupini nalazio se jedan tenisač koji je ujedno bio i kapetan. Pobjedničku ekipu činili su Čilić, Luka Modrić, Matea Jelić i Andrija Stipanović.


– Bilo je zbilja fantastično, pozdravio bih cijelu publiku, a posebno sve sportaše koji su došli i doprinijeli da ovo bude na ovakvom nivou. Hvala svima što ste došli, svaka kupljena karta je dobrodošla i ići će za izgradnju igrališta u Stankovcima. Nadam se da će klinci koristiti ovo igralište, jako mi je drago što smo mi sportaši bili ovdje na okupu i što svojim prisustvom potičemo djecu na sport. Hvala i Luki koji je morao otići malo ranije jer ide sutra na pripreme, poručio je glavni akter, Marin Čilić, nakon završetka cijelog turnira.


Pobjednički duo – Marin Čilić i Luka Modrić


Sudionici Gem Set Hrvatska ‘23


Eduardo da Silva, Valent Sinković, Martin Sinković, Ivica Zubac, Dario Šarić, Valentina Mrnjavčić Pereglin, Filip Zubčić, Andrej Gaćina, Ante Žižić, Zoran Planinić, Danijel Subašić, Manuel Štrlek, Anđelo Kvesić, Doris Bačić, Borna Gojo, Zrinka Ljutić, Stipe Žunić, Mate Pavić, Ivano Balić i Ivan Ljubičić