Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

punim gasom

Zahuktala Aston Villa nastavlja briljirati: Watkins potopio Svrake

Autor: Robert Hrkać

15.04.2023. 15:35
Zahuktala Aston Villa nastavlja briljirati: Watkins potopio Svrake

Foto: REUTERS/CRAIG BROUGH



Aston Villa je na svom stadionu pobijedila Newcastle s visokih 3 : 0, nastavivši tako niz fantastičnih partija pod vodstvom španjolskog stručnjaka Unaia Emeryja.


Domaći su od početka krenuli punim gasom. Ollie Watkins je već nakon 30 sekundi mogao zatresti mrežu, ali je njegov udarac završio na vratnici. Obrana Newcastlea odolijevala je Aston Villi do 11. minute, a onda je Jacob Ramsey iskoristio asistenciju raspoloženog Watkinsa, koji je krasno glavom odložio loptu svom suigraču.


Svrake su bile van svog uobičajenog ritma, a do zraka su došli tek početkom drugog poluvremena. Martineza su testirali Isak i Almiron, ali Argentinac nije kapitulirao. Sve češći ofenzivni pokušaji gostiju ostavljali su dosta prostora za kontranapade Ville, koja je to znalački koristila.




U 61. minuti, Watkinsu je poništen gol zbog minimalnog zaleđa, da bi se isti igrač napokon upisao u listu strijelaca tri minute kasnije. Watkins je primio Morenovu loptu, a onda je poslao loptu kroz noge Burnu u mrežu Popea. Pobjedu momčadi iz Birminghama potvrdio je nevjerojatni Watkins u 83. minuti.


Aston Villa se s nova tri boda potpuno učvrstila na šestoj poziciji, a Newcastle je i dalje na neočekivanom trećem mjestu.


Inače, ovo je prvi poraz Newcastlea nakon pet uzastopnih ligaških pobjeda.