Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Premiership

Manchester City bez muke slavio protiv neugodnog Newcastlea

Autor: Hina

04.03.2023. 15:55
Manchester City bez muke slavio protiv neugodnog Newcastlea

Foto: Reuters



U prvom susretu 26. kola engleske Premier lige nogometaši Manchester Cityja na svom su Etihadu svladali Newcastle 2-0.


Po pogodak u svakom poluvremenu postigao je City za novo približavanje Arsenalu na samom vrhu ljestvice.


City je vrlo dobro odigrao uvodnih trideset minuta utakmice, a poveo je u 15. minuti golom Phila Fodena. Domaćin je u tom razdoblju mogao zabiti još koji pogodak, no Newcastle je odlazak na odmor dočekao uz jedan pogodak zaostatka.




Minimalnih 1-0 je stajalo do 67. minute kada su gostujući igrači petljali na svojoj polovici terena. Izgubili su loptu, a sve je okončano odmjerenim udarcem Bernarda Silve koji je u igru ušao samo dvije minute prije nego je potvrdio pobjedu svoje momčadi.


Inače, bila je ovo jubilarna stota utakmica brazilskog vratara Edersona kako je u dresu Manchester Cityja okončao dvoboj bez primljenog gola.


Arsenal je vodeći sa 60 bodova, s tim da Manchester City ima dva manje, ali i utakmicu više. Manchester United je na 49 bodova, Tottenham na 45, dok peti Newcastle ima 41 bod.


Kasnije tijekom subote igraju Arsenal – Bournemouth, Aston Villa – Crystal Palace, Brighton – West Ham, Chelsea – Leeds, Wolverhampton – Tottenham i Southampton – Leicester. U nedjelju se sastaju Nottingham Forest – Everton i Liverpool – Manchester United, dok kolo završava u ponedjeljak utakmicom Brentford – Fulham.