ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Premijer ženska liga, 9.kolo

Zadranke tricom u fotofinišu do važne pobjede

Autor: Paulo Sarić

03.12.2023. 16:00
Zadranke tricom u fotofinišu do važne pobjede

Foto: Mate Komina



Košarkašice Zadar Plusa stigle su do velikog podviga na Višnjiku. Igračice Šime Kraljevića danas u susretu devetog kola Premijer ženske lige na domaćem terenu svladale Medveščak rezultatom 66:61 i stigle do četvrtog trijumfa u sezoni.


Gošće su bolje otvorile utakmicu i postigle prvih pet poena na susretu, no onda su “Medekice” u potpunosti stale i gotovo do kraja prve četvrtine ostale bez koša iz igre, što su Zadranke iskoristile da na krilima američkog dvojca Saquita Joyner-Jalia Arnwine naprave veliku seriju 16:0 i preuzmu kontrolu nad dvobojem. Za konsolidaciju gošći valjalo je sačekati otvaranje druge dionice kada je dobra rola Ivane Mamić primakla Zagrepčanke na samo pola koša zaostatka (23:22), no završnica poluvremena je otišla na stranu “Plusica” koje su u svlačionicu odnijele ugodnih 36:30.


Prvih osam poena u nastavku bilo je djelo košarkašica Medveščaka koje su zahvaljujući Katarini Sekulić nakratko povele 36:38, no odgovor raspoloženih Kraljevićevih djevojaka je bio izvrsno tempiran te je stigao preko Davorke Balić i Joyner za ekspresan povratak u mirne vode. Premda je bilo vidljivo da sve teže pronalaze put kroz gostujuću obranu, kontrola skoka i dobar postotak šuta za tri poena držali su “Plusice” u prednosti sve do početnih minuta četvrte četvrtine kada su Vivien Nejašmić i Nika Matleković vratile utakmicu u egal i nagovijestile neizvjesnu završnicu.




Uslijedila je igra koš-na-koš i prava drama koju je presjekla iskusna Balić tricom za 64:61 na ulasku u posljednje dvije minute, da bi Iva Bošnjak s linije slobodnih bacanja potvrdila pobjedu Zadranki.