Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Premijer ženska liga, 8. kolo

Plusice promarširale Gripama

Autor: Paulo Sarić

25.11.2023. 16:54
Plusice promarširale Gripama

Foto: Luka Jeličić



Košarkašice Zadar Plusa stigle su do nove pobjede u elitnom razredu hrvatske ženske košarke. Igračice Šime Kraljevića danas su na Gripama u susretu osmog kola Premijer lige svladale domaći Split rezultatom 53:90. Premda oslabljene neigranjem Antonele Bodrožić, Zadranke su od prve minute nametnule željeni ritam te su rano pokazale da će to biti njihovo poslijepodne.


Košarkašice Splita su uspjele koliko-toliko parirati u prvih desetak minuta, no druga dionica je donijela veliki nalet „Plusica“, koje su čvrstu obranu iz prve četvrtine nadogradile efikasnom igrom u napadu, pa nije trebalo dugo čekati da se gošće odvoje na dvoznamenkastu prednost. Dogodilo se to u 13. minuti nakon koša i dodatnog slobodnog bacanja Jalije Arnwine, da bi nakon kraćeg razdoblja u kojem su Splićanke uspjele priprijetiti završnica poluvremena donijela pravu buru djevojaka s Višnjika koje su u samo nekoliko minuta otišle na okruglih plus 20 (20:40) i time se postavile u dominantnu poziciju pred nastavak dvoboja.


Jalia Arnwine (ŽKK Zadar Plus)

FOTO: Luka Jeličić


U svlačionice se otišlo s 24:42 za Zadranke koje nisu ništa željele prepustiti slučaju te su u trećoj četvrtini dodatno podigle agresivnost na obrambenoj strani parketa i natjerale domaće košarkašice da se dobrano pomuče za svaki poen te su vrlo brzo riješile pitanje vlasnica nova dva boda, pa je do kraja ostalo tek saznati s kojom će se razlikom Kraljevićeve djevojke zaputiti prema Višnjiku. Imale su „Plusice“ u jednom trenutku i ogromnih plus 40 (50:90), da bi na koncu Lana Kravica zabila „utješnu“ tricu za Splićanke, no zaliha od 37 poena nedvojbeno će zadovoljiti sve u „plavo-bijelom“ taboru pred nastavak sezone.




Jalia Arnwine i Saquita Joyner bile su najefikasnije u pobjedničkim redovima s 21 košem, čemu je potonja dodala i devet uhvaćenih lopti, dok je Dora Čipčić postigla istovjetan broj poena kod indisponiranih i, valja to kazati, (pre)mladih Splićanki.