Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

FUTSAL

Zadranke pobjedom počele sezonu

Autor: Šime Ćurko

02.12.2023. 17:30
Zadranke pobjedom počele sezonu

Foto: Andrej Jančijev/Futsal Super Chicks

SUPER CHICKS 3


OLIMPIJAC 1


ZADAR – Dvorana OŠ Zadarski otoci. Gledatelja: 50. Suci: Ante Šubić (Šibenik), Nina Nakić (Mirlović Zagora). Strijelkinje: 1:0 Barbir (12′), 1:1 Vujadin (13′), 2:1 Jokić (18′), 3:1 Ćubić (37′).


FUTSAL SUPER CHICKS: Matković, Jokić, Deranja, Barbir, Granić, Števanja, Surać, Alić, Ćubić, Klapan. Trener: Luka Marinović.




FUTSAL OLIMPIJAC: Martinović, Ostojić, Krištić, Vujadin, Martinović, Obradović, Knežević, Ahmeti. Trener: Alen Jelčić.


– Bitna tri boda, s kojima će biti lakše u nastavku sezone, u kojem želimo biti među četiri najbolje ekipe – kaže Karla Jokić, igračica Futsal Super Chicksa, koja je postigla drugi pogodak za svoju ekipu u 3:1 domaćoj pobjedi protiv Futsal Olimpijca iz Županje. Riječ je o utakmici prvog kola Prve ženske malonogometne lige, u kojoj “čiksice” nastupaju devetu sezonu zaredom. Povele su Zadranke u 12. minuti, nakon dobre reakcije kapetanice Petre Barbir, ali samo minutu kasnije mrežu domaćih pogodila je Nikolina Vujadin, kapetanica Slavonki.


– Spremali smo se za Vujadin, koja je kvalitetna igračica. Zabila nam je gol, ali s obzirom na to koliko ju je teško čuvati djevojke su dobre reagirale u njenom zaustavljanju – ističe Luka Marinović, trener Super Chicksa.


Nakon izjednačenja krenule su domaće igračice po drugi gol i postigle ga u 18. minuti preko Jokić, koja je prethodno imala nekoliko dobrih prolaza u situacijama “jedan na jedan”. Dobro je Jokić zagradila loptu i u akciji u kojoj je zatresla mrežu suparnica.


– Treba nam malo vremena za uigravanje, budući da je nekoliko nas tek završilo prvi dio sezone u Prvoj ligi, gdje igramo za Donat. U dvorani je puno manji prostor nego na travnjaku i sve se brže odigrava. Sigurno je da ćemo u utakmicama koje dolaze biti uvježbanije i da će igra doći na višu razinu – dodaje Jokić, koja nastupa za kadetkinje i seniorke Donata.


– Mali nogomet nam dobro dođe u zimskoj stanci od nogometa – dodaje Jokić.


U drugom poluvremenu ekipa iz Županije je pokušavala izjednačiti, a onda je Ivana Ćubić pogotkom u 37. minuti riješila sve dvojbe. Super Chicks su u odnosu na lani ostale bez Valentine Dubravice i Lucije Vunić, dvije važne igračice, a dvoboj protiv Olimpijca propustile su Nina Mijoč i Lori Laća.


– Očekivano težak početak sezone, u kojem ja bilo najvažnije pobijediti – zaključio je trener Marinović.


U drugom kolu Super Chicks će biti gost Alumnusa.