Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prva ženska malonogometna liga

Futsal Super Chicks cilja doigravanje

Autor: Šime Ćurko

01.12.2023. 11:24
Futsal Super Chicks cilja doigravanje

Foto: ANDREJ JANčIJEV/FUTSAL SUPER CHICKS



Nakon završetka prvog dijela Prve hrvatske nogometne lige žena, ovaj vikend počet će Prva hrvatska ženska malonogometna liga. Riječ je o natjecanju koje se uobičajeno igra kada ženski nogomet miruje na travnjacima, te se veliki dio igračica prebacuje na mali nogomet. U ligi je osam ekipa, igrat će se sedam kola jednokružnim bod sistemom, nakon kojih će četiri najbolja sastava izboriti doigravanje za prvakinje. Devetu godinu zaredom u Prvoj ligi je i Futsal Super Chicks, koji je u ovom natjecanju debitirao u sezoni 2015./16. i od tada sve prvoligaške sezone odigrali su još samo MC Plus i Alumnus. Ždrijebom je odlučno da će FSC, koji će i ove sezone biti domaćin u dvorani OŠ Zadarski otoci, u 1. kolu ugostiti Olimpijac iz Županje, a potom u Zadar stižu MC Plus, Viktorija i debitantice iz Olmissuma. Kad je riječ o gostovanjima, protivnice će biti Alumnus, Dinamo i Mirlović Zagora, koja se nakon jedne sezone vratila u ligu.



– I ove sezone cilj nam je plasman u doigravanje za prvakinje. To neće biti lagan zadatak budući da je liga poprilično izjednačena, te će svaka utakmica biti priča za sebe, donijet će svoje probleme i biti zahtjevna na svoj način. Ipak, kao glavne favoritkinje ističu se, baš kao i prošle sezone, Dinamo i MC Plus koji ujedno i prednjače kvalitetom. U prvom kolu stiže nam Olimpijac iz Županje, i nadamo se uspješnom početku sezone – kaže Luka Marinović, trener »čiksica«, čiji igrački kadar popunjavanju uglavnom djevojke koje nastupaju za Donat u Prvoj ligi. U odnosu na prošlu sezonu otišle su Valentina Dubravica i Lucija Vunić, djevojake koje su prošlo ljeto Zadar zamijenile talijanskim Sassuolom i Goricom. Nove igračice su Lana Rusković te vratarka Ana Ristovski. Prošle sezone Super Chicks je u dvije utakmice razigravanja za treće mjesto izgubio od Alumnusa. Titulu prvakinja Hrvatske branit će MC Plus, koji je u lanjskom finalu pobijedio Dinamo.




Raspored 1. kola: Futsal Super Chicks – Olimpijac (subota 2. prosinca, 14 sati), MC Plus – Viktorija, Dinamo – Alumnus, Olmissum – Mirlović Zagora.



Super Chicks 2023./24.


Žanamari Števanja, Jelena Tunjić, Karla Jokić, Matea Granić, Lori Laća, Martina Matijević, Lana Rusković, Nina Mijoč, Nikolina Klapan, Paula Surać, Mia Deranja, Lana Alić, Petra Barbir, Paula Karmela Matković, Tea Mikić, Ana Ristovski, Ivana Ćubić. Trener: Luka Marinović.