Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Rukomet

Aridaei zatvaraju Mocire za 2023.

Autor: Alen Plahinek

02.12.2023. 11:28
Aridaei zatvaraju Mocire za 2023.

Foto: Luka Jeličić



Pred rukometašima Zadra 1954 posljednja je domaća utakmica u kalendarskoj 2023. godini. Bila je to još jedna jako dobra godina Zadrana, posebno na domaćim utakmicama, a ne postoji bolji način u sportu, nego neku cjelinu zatvoriti pobjedom. Upravo dva nova boda i nastavak »jurnjave« za vodećim Zametom tražit će »bijelo-plavi« protiv momčadi iz Župe dubrovačke, Ardiaei. Momčad s krajnjeg juga Hrvatske nikako nije »lagani« izazov za kraj, no u Mocirama su »padalE« i jače momčadi.


– Župljani su na četvrtom mjestu, sa samo dva boda manje od nas i Umaga, što dovoljno govori da nas čeka teška utakmica, kakve smo imali i prošle sezone. Mekanija igra u obrani koju smo prezentirali protiv BM 07 u posljednjem kolu se ne smije ponoviti, jer na drugoj strani terena stoji čvrsta obrana, protiv koje neće biti lagano igrati u napadu. Zbog toga moramo nametnuti našu igru u obrani i iz nje razvijati kontre i polukontre. Pozivam navijače da nam pruže podršku u zadnjoj domaćoj utakmici u ovoj godini – poručio je trener Zadra Nino Jerak za društvene mreže kluba.


Već standardno, organizirat će se nagradna igra u kojoj zainteresirani mogu sudjelovati kupnjom kupona čija je vrijednost dva eura. Utakmica je na rasporedu večeras od 18:30 sati.





Lakše gostovanje u najavi


Nakon dvije vrlo teške utakmice, protiv Opuzena i Vodica, pred rukometašima Biograda ipak je jedna malo lakša. Iako svaki pravi sportaš nikada neće podcijeniti svojeg suparnika, realno je za reći kako sve osim biogradska nova dva boda na gostovanju kod posljednjeplasirane Mokošice bi bilo veliko iznenađenje. Momčad Lea Zorice u nedjelju od 16 sati gostuje u Dubrovniku,a samo tri dana nakon očekuje ju posljednje kolo lige, protiv Kamičaka u Biogradu.