Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

SJAJNI REZULTATI

Zadranima dva odličja na Partille Cupu

Autor: Alen Plahinek

11.07.2023. 17:37
Zadranima dva odličja na Partille Cupu

Foto: Arif Sitnica



Novi veliku priču vezanu za zadarski rukomet režirali su dječaci Zadra 2013 pet dobnih kategorija (U-11, U-12, U-13, U-14, U-16) na najvećem, a ako se pita ljude koji žive rukomet i najcjenjenijem rukometnom natjecanju za sve mlađe kategorije, Partille Cupu u Švedskoj. Na turniru je ove godine sudjelovala 1191 momčad iz 34 zemalje svijeta. U ovoj ogromnoj konkurenciji, kvalitetu i odličan rad još jednom, po tko zna koji puta, pokazali su mladi Zadrani koji su se kući vratili s dvije medalje, srebrna za momčad do 14 godina te brončana za igrače do 12 godina.


Foto: Arif Sitnica


Sezona iz snova


– Predivno iskustvo je iza nas. Otišli smo s pet ekipa, odnosno 50 djece. Imali smo odličnu sezonu na državnoj razini, sada još i ovo. Sve ovo je kulminacija svega dobroga što radimo posljednjih godina i jako sam sretan što sve mogu ovo s ovim dečkima doživjeti i preživjeti. Turnir je bio vrhunski organiziran, stvarno sve savršeno do posljednjeg detalja. Poseban doživljaj je bilo putovanje kroz nekoliko zemalja, nova prijateljstva s vršnjacima i sudjelovanje na otvorenju turnira u Scandinavium areni, koja je bila popunjena do zadnjeg mjesta, znači oko 15 tisuća ljudi. Sada konačno idemo malo odmoriti, zaključili smo sezonu odličnom švedskom »pričom« i veselimo se novim izazovima iduće sezone – kazao je Matija Merhar, trener Zadra 2013.


Kulminacija svega dobroga što se dogodilo u Švedskoj, dogodila se u noći između nedjelje i ponedjeljka kada su mladi rukometaši stigli u svoj grad, a na Višnjiku ih je dočekao ogroman broj ljudi, uglavnom roditelja i prijatelja. Bilo je vatrometa, gitarista i harmonikaša, pljeska i veselja, a svi igrači morali su proći kroz svečani špalir baklji.




Dječaci do 11 godina stigli su do osmine finala, gdje su izgubili 10:9 od domaćih dečkiju iz IK Sävehofa. Do te su utakmice, najmlađi Zadrani na turnir u pet utakmica ostvarili pet pobjeda. Momčad do 13 godina od turnira se oprostila u četvrtfinalu porazom od danskog Skanderborga HB. Danci su uvjerljivo slavili sa 22:17. Zadrani su prije toga upisali čak sedam pobjeda u nizu. Ekipa do 16 godina ispala je u šesnaestini finala od IK Sävehofa II, te svoju priču u Švedskoj završila s pet pobjeda i dva poraza.


Foto: RK ZADAR 2013


Podrška roditelja


Prvaci Dalmacije u tri od četiri mlađe dobne kategorije, brončana medalja s Prvenstva Hrvatske selekcije do 13 godina, dva poziva u mlađu kadetsku reprezentaciju i sada dvije medalje na svjetskom natjecanju rezime su sezone Zadra 2013.


– Našim rukometašima ovo je bilo prvo sudjelovanje na Partille Cupu, a vodili smo ih Andrea Antić, Matija Merhar i ja. Svih pet ekipa plasiralo se među deset najuspješnijih na turniru, što je vrhunski doseg. Djecu su u Göteborgu pratili i neki od roditelja koji su bili glavni navijači na tribinama. Budući da je gotovo tijekom cijelog turnira padala kiša, a utakmice su se igrale na otvorenim umjetnim terenima, odnosno u drugačijim uvjetima od onih na koje smo navikli, roditelji su pomagali i u takvim situacijama, stoga ovo je bilo novo sportsko iskustvo kako i za djecu, tako i za roditelje, ali i nas trenere – kazao je predsjednik Kluba i trener, Frane Kardum te se zahvalio svima na uspješnoj sezoni.


– Kvalitetan rad trenera Matije Merhara, Vedrana Karduma, Frane Karduma, Borisa Banića i trenerice Andree Antić sa 150 djece koji su članovi Kluba rezultirali su jednom od najuspješnijih sezona od osnutka Kluba. Posebno zahvaljujem tajniku Zagrebačkog rukometnog saveza Kazimiru Ilijašu na čiji smo poziv sudjelovali na Partille Cupu.


Foto: Arif Sitnica