Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Premijer liga, 24. kolo

Zadrani rutinski prešli preko Dubrave

Autor: Andrija Dešpoja

13.03.2024. 20:32
Zadrani rutinski prešli preko Dubrave

Foto: Luka Jeličić



Pobjednički niz košarkaši Zadra nastavili su i u 24. kolu hrvatskog prvenstva protiv Dubrave u Krešinom domu. Upisali su igrači Danijela Jusupa devetu uzastopnu uspješnicu u tri natjecanja, i to uvjerljivim nastupom 92:69 kontra momčadi s kojom su se susreli po drugi put u deset dana, i koja je na Višnjik stigla s većim optimizmom nego što je bio slučaj u njihovoj dvorani jer su se gosti u međuvremenu osnažili s nekolicinom igrača, ali i to im se pokazalo uzaludnim. Domaća momčad dopustila je gostima mogućnost pariranja samo u uvodnom dijelu, dok je u preostalom vremenu razoružala Dubravaše čvrstom obranom i napadačkom raznovrsnošću koju su u velikom obimu donijeli Jusupovi igrači s klupe.


Dario Drežnjak (KK Zadar)


Jambrović i Mekić


Slično kao i u ogledu pred deset dana Dubrava se pokazala izuzetno kompetitivnom u prvom dijelu utakmice. Posebno se glad gostujućeg sastava mogla osjetiti u početnih deset minuta, u kojima su kontrolirali ritam, pa i rezultat koji se uglavnom nalazio na njihovoj strani. Zadrani su poveli s 2:0 i sve do treće minute druge četvrtine bili su prisiljeni gledati u leđa našpananim igračima Marijana Bagarića. Imali su Dubravaši u nekoliko navrata po tri koša viška na svom kontu, od početnih 2:5 i 5:8 pa do 14:17 krajem prve dionice, a ton njihovoj igri davali su Kenan Karahodžić i Stellan Rajaofera, dok je na suprotnoj strani neumoljiv bio Lovro Mazalin s osam ubačaja. Na koncu je početna dionica zaključena sa šahovskih 17:17, da bi drugo vodstvo Zadru donio Patrik Jambrović koji je najprije zabio tricu, a onda košem i dodatnim bacanjem postavio na 22:19. Tu je igra domaćeg sastava krenula uzlaznom putanjom, što nije bilo ni čudno s obzirom na puno izdašniju Jusupovu klupu s koje su komandu na parketu preuzeli Jambrović, Mekić i Juan Davis, pa se tri minute prije odlaska na odmor domaća momčad po prvi put našla u dvoznamenkastom ozračju (35:23), a na istom odstojanju od 12 koševa (41:29) otišlo se prema svlačionicama.


Adem Mekić (KK Zadar)


Revijalne vode


Obrambeno odlična druga dionica Jusupove momčadi usmjerila je dvoboj prema realnim vodama, dok je potvrdu nove pobjede u hrvatskom prvenstvu trebalo čekati do sredine treće dionice kada se razlika popela do nedostižnih 20 koševa. Ovog puta su povukli nositelji Mazalin, Lakić i Drežnjak, dok im je ruku dao iznimno raspoloženi Jambrović koji je potvrdio da je i nepravedno zapostavljen u mnogim utakmicama od strane svog trenera. Dubrava se tako morala suočiti i ranije od očekivanja s revijalnim tonom jer je branitelj naslova na autoritativan način odradio početak nastavka te je nakon proteka pet minuta igre u njemu zasjao na 23 viška (59:36). Bio je to znak da se Jusup počne okretati suboti i važnom abaligaškom okršaju s Cedevitom Olimpijom pa je shodno tome na klupu povukao Drežnjaka i Mazalina, ali na parketu se ta promjena i nije previše osjetila jer se Zadar do otvaranja završne dionice našao na nedostižnih 27 koševa plusa (71:44). Predvodnikom domaćeg sastava pokazao se Jambrović koji je zabio 20 poena, uz četiri skoka i pet asistencija, Davis i Lakić su dodali po 16 i 14 ubačaja, dok je u redovima Dubrave prednjačio Karahodžić s 13 koševa.