Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Premijer liga, 23. kolo

Drežnjak tricama slomio žilavu momčad Škrljeva

Autor: Andrija Dešpoja

09.03.2024. 19:46
Drežnjak tricama slomio žilavu momčad Škrljeva

Foto: SERGEJ DRECHSLER



Košarkaši Zadra otvorili su treći krug Premijer lige u Kostreni na parketu pretposljednjeg Škrljeva i na koncu upisali pobjedu rezultatom 73:87. Do nje su došli puno teže od očekivanja, jer su žilavog domaćina morali lomiti tri četvrtine dvoboja, a gostujući strateg Danijel Jusup bio je prisiljen koristiti usluge svih svojih nositelja u punom obimu. Škrljevo je posebno odigralo nadahnuto u prvom poluvremenu koje su uspjeli privesti kraju s tek dva koša zaostatka (36:38), iako je Zadar u nekoliko navrata imao dvoznamenkasto vodstvo. Forsiranje vanjskog šuta naspram unutarnje igre koštalo je favorizirane goste odmaka u prvoj fazi utakmice, a nisu se usrećili ni u prvih pet minuta nastavka u kojima je momčad Edija Dželalije čak i povela (39:38) pa završila u egalu (46:46).



Kao da je sve to naljutilo Jusupove igrače koji su odlučno na oba kraja terena odradili drugi dio treće četvrtine, povrativši se u dvoznamenkaste vode (50:62). Pokretačka snaga je kao i protiv Igokee u četvrtak bio Karlo Žganec koji je zabio tricu i dva slobodna bacanja, priključio mu se Lovro Mazalin s četiri koša, dok su seriju 16:4 zaključili Arijan Lakić i Petar Vujačić.




Posljednji trzaj Škrljeva stigao je početkom posljednje dionice preko Noe Svobode koji je s pet vezanih koševa spustio zaostatak na deset razlike (57:67), no uslijedio je tricaški šou Darija Drežnjaka koji je s četiri trice odveo Zadrane do nedostižnih 18 viška (65:83). Drežnjak je s 23 poena i sedam pogođenih trica iz 11 pokušaja bio najistaknutiji pojedinac susreta, dok su Mazalin i Lakić dodali po 14 koševa. U redovima domaćina prednjačili su Travion Hollowell s 14 i Nikola Stanojević s 13 ubačaja.