Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

EUROPSKE IGRE

Zadarski boksač Petar Knežević ide po olimpijsku normu

Autor: Alen Plahinek

16.06.2023. 16:44
Zadarski boksač Petar Knežević ide po olimpijsku normu

Foto: Osobna arhiva



Na predstojećim Europskih igrama u Krakowu (Poljska), zadarski će sport predstavljati i Petar Krešimir Knežević, jedan od devetero boksača i boksačica koji će nastupiti za Hrvatsku u sportskom centru u Zakopanama. Svoj nastup Petar Krešimir započet će u petak 23. lionja u kategoriji do 71 kg, a ovo je ujedno prvi od ukupno tri kvalifikacijska turnira za Olimpijske Igre sljedeće godine u Parizu. Već je dolazak do kvalifikacija za »kraljicu sportskih natjecanja« velika stvar. Kako nam je početkom svibnja, kada je postao seniorski prvak Hrvatske, kazao odlazak na OI je glavni cilj.


– Prošao sam i Svjetsko i Europsko prvenstvo, ali Olimpijske Igre su nešto posebno – kazao je u svibnju Petar Krešimir te najavio kako će se sigurno odlično spremiti za Krakow i nastojati ostvariti normu za najveće sportsko natjecanje na svijetu.


Osim njega od Zadrana na EI nastupit će i Matej Nevešćanin u skokovima u vodu, Andrej Gaćina u stolnom tenisu te atletičarka Paola Borović u troskoku. Ovo su treće Europske igre, prve su bile u Bakuu u Azerbajdžanu 2015., druge u Minsku u Bjelorusiji 2019. Zadarski sport do sada ima dvije medalje, obje u boksu, za obje su zasluženi braća Filipi i obje su brončane. U Bakuu je do bronce stigao Josip Bepo, a u Minsku njegov brat Toni,


Foto: Osobna arhiva