Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SJAJAN REZULTAT

Prvenstvo Hrvatske u boksu za juniore i mlađe seniore: Petar Krešimir Knežević osvojio zlato

Autor: Šime Ćurko

03.05.2023. 16:34
Prvenstvo Hrvatske u boksu za juniore i mlađe seniore: Petar Krešimir Knežević osvojio zlato

Foto: BK SV. DONAT



U Kutini je održano Prvenstvo Hrvatske u boksu za juniore i mlađe seniore (U-22). Od klubova iz Zadarske županije zlatnu medalju među seniorima osvojio je Petar Krešimir Knežević, član BK Sveti Donat. Mladi zadarski reprezentativac seniorskoj tituli dodao je i još jedno zlato i jedini ima oba naslova u svojoj kategoriji na dva prvenstva. Nakon nokauta u polufinalu je svladao Niku Pervana, a potom je u finalu kategorije do 71 kg bio bolji i od riječkog reprezentativca Leona Buzik za jednoglasnih 5:0.


Kad je riječ o članovima Aresa Ivan Nekić je u juniorskoj kategoriji do 70 kg (11 boksača) u osmini finala prekidom u prvoj rundi izbacio Roka Bosančića (Klis). Potom je u četvrtfinalu, također prekidom u prvoj rundi, bio bolji od Leona Mate Medenjaka (FKK Kovačić, Varaždin) dok je u polufinalu s 5:0 svladao Duju Kutlešu (Rijeka), reprezentativca i aktualnog prvaka Hrvatske. U borbi za zlato izgubio je od Dominika Palića (Kralj Tomislav, Zagreb). Andrejas Baričević natjecao se u juniorskoj kategoriji do 66 kg gdje je nastupalo deset boksača, te je osvojio brončanu medalju. U osmini finala je svladao Duju Cvitanovića (BK Leonid) s 5:0, u četvrtfinalnoj borbi je istim rezultatom slavio protiv Matea Lugomera (BK Ronin, Križevci) da bi u polufinalu izgubio od Ivana Mamića (Kralj Tomislav).


– Andrejas je cijeli prošli tjedan bio bolestan i nije imao snage u polufinalu za pobjedu – kaže Nikola Marketin, uz Vedrana Bajla trener Aresa. Od ostalih članova Aresa poraze su u juniorskom četvrtfinalu upisali Luka Ninčević, od kojeg je bolji bio reprezentativac i aktualni prvak Hrvatske Niko Goreta (BK Grom) dok je Marino Sudinja poražen od Bartolovića (BK David, Koprivnica). U seniorskoj konkurenciji Roko Bukvić je protiv Petra Pavčeca (BK Nokaut, Zagreb) dobio prvu i treću rundu s 3:2 dok je suparnik u drugoj bio bolji s 5:0 te je slavio s konačnih 3:2.




– Bukvić nije boksao dvije godine zbog obaveza na fakultetu, te je za nas ovo velika pobjeda. Bio je to neizvjestan meč gdje je, po nama, Roko ostavio bolji dojam i trebao pobijediti te smo uvjereni da bi u tom slučaju otišao do samog kraja – dodao je trener Marketin.


Ivano Skoblar iz BK Zadra, pod vodstvom trenera Davora Dujića, osvojio je juniorsku broncu u kategoriji do 70 kg. U četvrtfinalu je pobijedio Ivana Čirića (Radnički, Slavonski Brod), a u polufinalu je izgubio od iskusnijeg Dominika Palića.


Goran Miočić, član BK Rebel, stigao je do srebra u natjecanju seniora do 22 godine. U prvom dvoboju kategorije do 67 kg pobijedio je Filipa Mimicu (Torcida, Split), a potom je u borbi za zlato podijeljenom odlukom sudaca (3:2) izgubio od Fabijana Tomkića (Nokaut).