Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ABA liga, 26. kolo

Zadar večeras na parketu Partizana zatvara prvi krug

Autor: Andrija Dešpoja

08.04.2024. 08:17
Zadar večeras na parketu Partizana zatvara prvi krug

Foto: Luka Jeličić



Košarkašima Zadra pripala je čast zatvoriti osnovni dio natjecanja u regionalnoj ligi, ali izuzev časti ništa drugo i ne mogu dobiti iz večerašnjeg sraza na parketu Partizana. Ni »Crno-bijelima« ovaj dvoboj ne znači po pitanju plasmana ama baš ništa, tako da je obojici trenera primarni zadatak odraditi što bezbolnije utakmicu kojom se spušta zastor na regularni dio, te okrenuti se početku pripremanja nastupa u nadolazećem doigravanju. Partizan će se tamo pojaviti s drugog mjesta koje je zaslužio u prošlom kolu kada je svladana Budućnost u Podgorici, a crnogorski prvak će ujedno biti takmac u četvrtfinalnoj seriji igračima Danijela Jusupa koja će kako god završio sraz u Beogradu na kraju osvojiti šesto mjesto i ići će na trećeplasirane Podgoričane, a termin odigravanja prve utakmice u Morači je određen za subotu od 19 sati.


Danijel Jusup (KK Zadar)

Danijel Jusup (KK Zadar)


Kvalitetna utakmica


Stoga je sve jasno, karte su podijeljene, a momcima s Višnjika bi svakako godilo da jednu od boljih regionalnih sezona u povijesti zaključe s velikim skalpom nad momčadi kojoj će definitivno misli i sav fokus biti usmjeren k završnom kolu Eurolige koje je na rasporedu u petak.


– Nama i Partizanu ova utakmica, bez obzira na ishod, ne može promijeniti mjesto na ljestvici, međutim borit ćemo se i mi i oni koliko budemo mogli, za što bolji rezultat. Bez obzira na to što utakmica ne odlučuje, mislim da će biti kvalitetna, i da će igrači i s jedne i s druge strane dati svoj maksimum – kazao je Jusup uoči jedne od najlakših utakmica ove sezone, jer rezultatskog imeprativa nema, a opet s druge strane nije potrebno dodatno motivirati svoje igrače kojima je dovoljan magnet činjenica da će ukrstiti koplja s jednim od najjačih klubova u ligi. A da mogu biti konkurentni i u takvim uvjetima Jusupovi momci su to već pokazali u prvom dijelu sezone kada je Partizan srušen na Višnjiku.


Arijan Lakić (KK Zadar)


Maksimalan fokus




Mogu li to napraviti i drugi put ove sezone pokazat će večerašnjih 40 minuta u kojima će i domaćin htjeti pred svojim navijačima upisati pobjedu, bez obzira na puno važniji ogled s Valencijom za pokušaj proboja u euroligaško doigravanje. Takva situacija je razlog zašto se, doduše pritajeno, novom uspjehu kontra »Crno-bijelih« nada i Arijan Lakić koji je svjestan težine zadatka, ali zna da nipošto nije i nemoguć za ispuniti.


– Doputovali smo u Beograd, odradit ćemo treninge i spremiti se za utakmicu. Svi smo zdravi, bit ćemo spremni. Partizan je težak protivnik, drugi su u ligi, ali mi svakako trebamo ući s maksimalnim fokusom, dati što više možemo, potruditi se i vidjeti dokle nas to može odvesti. To je težak gostujući teren, Partizan ima samo jedan poraz ove sezone kući. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat – istaknuo je razigravač Jusupove momčadi.