Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Premijer liga, 29. kolo

Osvježeni Zadar večeras traži nastavak niza na parketu Dinama

Autor: Andrija Dešpoja

05.04.2024. 10:38
Osvježeni Zadar večeras traži nastavak niza na parketu Dinama

Foto: Mate Komina



Zahuktala se, i to punom parom, završnica osnovnog dijela Premijer lige. Potvrdit će to najbolje itinerar košarkaša Zadra koji im je u posljednjih šest dana donio čak tri utakmice domaćeg prvenstva. Dvije su već apsolvirane i to uvjerljivim pobjedama, protiv Šibenke na Baldekinu u subotu te u utorak u Krešinom domu kontra Dubrovnika, a treća im na meni dolazi večeras kada gostuju kod Dinama u Domu Sportova. Svaka od tih utakmica, naravno nosi i pojačanu dozu imperativa, jer momci Danijela Jusupa nemaju pravo na krivi korak, bez obzira što trenutačna situacija kazuje da nema nekog posebnog razloga za brigu.


Danijel Jusup (KK Zadar)


Stiskavac u rasporedu


Upisali su Zadrani deset uspješnica u nizu u domaćem prvenstvu i drže tu jednu pobjedu viška u odnosu na Split, no raspored koji im slijedi u narednih tjedan i pol prijeti da se može sve okrenuti naopako u kratkom roku, jer od preostalih pet kola u čak četiri će odmjeriti snage s najjačim hrvatskim momčadima, sa šlagom u pretposljednjem kolu koje im dovodi »Žute« na Višnjik u sve vjerojatnijem direktnom okršaju za jedinicu. Međutim, i u tom potpuno zbijenom programu naći će se još dvije utakmice četvrtfinalne serije doigravanja regionalne lige pa će se »stiskavac« koji im je u prethodnih osam dana priredio HKS u suradnji s ABA ligom činiti poput mačjeg kašlja u odnosu na ono što se sprema Jusupovim štićenicima u nadolazećem razdoblju. Stoga je ususret tim mnogobrojnim utakmicama istine nužno odraditi na visokom nivou večerašnji susret na parketu Dinama koji je jedan od najmotiviranijih Zadrovih protivnika u domaćem okruženju. Je li razlog tome »mali rat« koji već neko vrijeme vodi strateg Zadra s Josipom Sesarom, koji uz to što predvodi Dinamo je i izbornik reprezentacije Hrvatske, ili pak činjenica da je Zadar kao neprikosnovena hrvatska momčad najveći mamac svim protivnicima, teško je razlučiti, ali svakako stoji tvrdnja da branitelja naslova večeras čeka jedna od najtežih misija u ovom dijelu prvenstva.


Napeti okršaji


A da je tomu uistinu tako naznačio je Jusup na utakmici s Dubrovnikom kada je na poštedu stavio Luku Božića i Arijana Lakića, dok su se jedva oznojili Marko Ramljak i Karlo Žganec. Jasna je bila kao dan intencija da se najbolje igrače ostavi svježima za okršaj koji bi se mogao pokazati i presudnim po ambicije Zadrana da se prema doigravanju upute sa startnom jedinicom.


Dario Drežnjak (KK Zadar)




– Idemo u goste protivniku koji nas je posljednji put na Višnjiku pošteno namučio. Pokušali smo protiv Dubrovnika odmoriti neke igrače, nadam se da ćemo imati svježinu i energetski biti u redu – lakonski je sraz s Dinamom najavio Danijel Jusup, prisjetivši se prethodnog okršaja sa Sesarovim sastavom koji je održao neizvjesnost praktički do posljednjeg napada i imao čak šut za produžetak. Malo se i Fortuna naklonila Zadranima 13 sekundi prije kraja kada Ivan Tvrtko Majić nije bio precizan za tri, dok je potom tešku, ali slatku pobjedu potvrdio Dario Drežnjak s linije za bacanja. Krilni centar Jusupove momčadi, ali i Sesarove Hrvatske, dobro se sjeća tog okršaja u kojem je Dinamu malo nedostajalo da odnese punu vreću s Višnjika, pa ne čudi da ni večeras ne očekuje laganu žetvu bodova.


– To je momčad puna iskustva na svim pozicijama i protiv nas uvijek igra dobro i motivirano. U prošloj utakmici u Zadru su nas mučili cijelu utakmicu i imali vodstvo koje smo uspjeli preokrenuti tek na kraju. Očekuje nas zahtjevno i teško gostovanje, pogotovo jer Dinamo ima glasnu podršku s tribina. Na nama je da se fokusiramo i damo svoj maksimum kako bismo došli u priliku doći do pozitivnog rezultata – istaknuo je Drežnjak uoči ogleda koji počinje u 20 sati, a može se pratiti i putem MAXSport televizije.