Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

1.HRL-jug

Zadar u triler završnici upisao pobjedu

Autor: Alen Plahinek

28.10.2023. 20:22
Zadar u triler završnici upisao pobjedu

Foto: Mate Komina



Poprilično su se za živcima svojih navijača poigrali Zadrani jučer u Mocirama, no na kraju dana stigla je pobjeda. Slavili su rukometaši Zadra protiv Arene-Pula 24:23.


Od samog početka Zadrani su imali primat rezultata. Šest pogodaka na početku utakmice bili su najava da bi ovo mogla biti dominantna predstava. Puljani su do prvog gola došli tek nakon osma minuta i 22 sekundi, no tako nekako počeli su zadarski problemi u napadu. Slabija realizacija uz nekoliko tehničkih pogrešaka malo po malo uvlačilo je Arenu u susret. Vrlo raspoloženi Mate Perić na vratima Zadra čuvao je tu početnu prednost. Na samom kraju prvog dijela Puljani su uspjeli smanjiti na samo minus dva (12:10).


Drugo poluvrijeme gotovo da je bila preslika prvog. Ponovno su Zadrani odlično startali i u napadu i u obrani, a za svaki slučaj bio je tu i Perić. Potegnula je u toj fazi utakmice lijeva strana zadarskog napada, Korljan, Maršan i Knežević. Ubrzo su se pridružili Čirjak i Merhar i stvari su izgledale vrhunski za Zadar. U “knock-downu” su bili Puljani, kasnili čak osam razlike (22:14). No, nakon toga kao da je nešto prerezalo Zadrane. Gotov da su posve stali u oba smjera i Puljani su počeli “topiti” zaostatak i u samoj završnici utakmice došli na samo minus jedan (24:23). Dobra obrambena reakcija u posljednjim trenucima, obranila je Mocire. Ono što svakako “ubada u oči” su samo tri pogotka u posljednjih 16 minuta utakmice.




Lovre Korljan bio je najefikasniji sa šest pogodaka, a Čirjak je dodao pet, međutim prvo ime večeri je svakako vratar Perić.