Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Premijer liga, 22. kolo

Zadar rutinski preko Dubrave do potvrde jedinice

Autor: Andrija Dešpoja

03.03.2024. 19:39
Zadar rutinski preko Dubrave do potvrde jedinice

Foto: Mate Komina



Košarkaši Zadra s uspjehom su odradili obvezu 22. kola Premijer lige na parketu Dubrave, svladavši je s uvjerljivih 71:87. Momčad Danijela Jusupa upisala je tako jubilarnu 20. pobjedu i s pozicije broj jedan kreće prema završnih 11 kola osnovnog dijela hrvatskog prvenstva. Nakon odsviranog pobjedničkog marša u regionalnom obračunu sa Splitom, trener Zadra se odlučio poštediti Luku Božića i kapetana Marka Ramljaka, pa se Dubravi suprotstavio uglavnom s rezervistima koji su izuzev prve dionice na pravi način odradili svoj zadatak i bez stresa priveli utakmicu kraju.


Lovro Mazalin (KK Zadar)


Loše otvaranje


Očekivano najveći otpor domaći sastav je pružao u prvom dijelu utakmice, a posebno opasnim pokazao se u početnih deset minuta mladi reprezentativac Hrvatske Jean Francois Rajaofera. On je s osam ubačaja držao svoju momčad u egalu (13:13), da bi u posljednjoj minuti prve četvrtine tricom Darija Kuzmanovića i ubačajem Filipa Paponje Dubrava pobjegla za dva koša favoriziranim gostima (19:17). Zadrane je u tom razdoblju u rezultatskom priključku održavao sa šest ubačaja Lovro Mazalin, ali Jusupova momčad nikako nije uspijevala uhvatiti pravi ritam, što će najbolje potvrditi čak šest izgubljenih lopti u prvoj četvrtini. Pomak na bolje za branitelje naslova dogodio se u drugoj dionici iako je domaćin preko Rajaofere i Paponje podigao prednost na šest poena (25:19). Jusup je minutama odmora pokušavao pronaći adekvatnu reakciju svojih štićenika i konačno ju je pronašao kako se bližio kraj prvog poluvremena. Trica Darija Drežnjaka vratila je goste u rezultatsku ravninu  (25:24), dok su se plodonosnima izvan perimetra potom pokazali i Patrik Jambrović i Petar Vujačić na čijim se krilima Zadar, dvije i pol minute prije odmora, ponovno našao u vodstvu (32:34). To je bio tek početak serije gostiju koju su u posljednjih 60 sekundi dovršili novom tricom Drežnjak, Jambrović zakucavanjem iz kontre te Vujačić ubačajima s linije. Tako su Zadrani u jednoj minuti uspjeli poništiti sve dobro što je Dubrava napravila u prethodnih 19, našavši se na čak devet koševa prednosti (34:43).


Dario Drežnjak (KK Zadar)


Drežnjak predvodio


A tu odličnu igru s konca prvog dijela prenijeli su Jusupovi igrači i u nastavak koji je na najbolji mogući način otvorio dvjema tricama Juan Davis i tako odveo svoju momčad na 15 razlike (38:53). Dubrava se trudila oduprijeti naletu gostujućeg sastava, ali nije se kadrovski ni kvalitativno mogla nositi s dalmatinskim abaligašem kojeg su do okruglih 20 viška (41:61) odveli neumoljivi Jambrović i Drežnjak, a ista razdaljina ostala je vrijediti i pred posljednjih deset minuta u kojima je domaćin zaprijetio s 8:2 serijom i približavanjem na 14 poena zaostatka (70:56). Uslijedila je Jusupova minuta odmora nakon koje su Drežnjak i Vujačić stavili po drugi put točku na i (56:78) ovog susreta. Najefikasniji u redovima Zadra pokazao se Drežnjak koji je ubacio 23 koševa, gađajući tricu pet od šest, dok su 17 i 16 poena dodali Vujačić i Jambrović. Dubravaše je predvodio Rajaofera s 21 poenom te Andrej Matić s 19 koševa.