Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Premijer liga, 22. kolo

Košarkaši Zadra večeras na parketu Dubrave

Autor: Andrija Dešpoja

03.03.2024. 10:28
Košarkaši Zadra večeras na parketu Dubrave

Foto: Luka Jeličić



Košarkaši Zadra danas od 18 sati u Dubravi igraju posljednju utakmicu drugog kruga u prvom dijelu Premijer lige. Iako je startna jedinica za treći krug, koja donosi domaću utakmicu sa Splitom, već osigurana, važno je nastaviti u pobjedničkom ritmu ako se ona želi sačuvati za doigravanje. Na tradicionalno težak teren Zadrani putuju samo dva dana nakon abaligaške utakmice sa Splitom.


– Tamo nekako uvijek igramo teško, nikad nismo došli lagano do pobjede. Imaju domaći teren, nešto su mijenjali roster. Mi dolazimo nakon utakmice sa Splitom u kojoj smo imali fizičko i emocionalno pražnjenje, morat će igrači s klupe malo više povući. Moramo biti svjesni situacije, svaka utakmica nam je važna ako želimo zadržati to prvo mjesto – kazao je uoči utakmice trener Danijel Jusup.


Petar Vujačić (KK Zadar)

Petar Vujačić (KK Zadar)


U prvom srazu, odigranom na Višnjiku, Zadar je slavio s 83:58. Dubrava se trenutačno nalazi u seriji od šest poraza, posljednji put slavili su početkom godine protiv Bosca, no neke utakmice koje su odigrali bile su vrlo tijesne, pa su tako na svom parketu od Cedevite Junior izgubili s 83:86.




– Dubravu nikako ne smijemo podcijeniti, radi se o mladoj momčadi koja je igrala polufinale Kupa, od našeg prošlog dvoboja imali su igračke promjene i promjenu na klupi. Mi želimo zadržati vodeću poziciju u Premijer ligi. Moramo se držati naših dogovora iz svlačionice i dati sto posto od samog početka. U utakmicu moramo ući maksimalno fokusirani i igrati čvrsto u obrani, postaviti ritam koji nama odgovara i ako sve ispoštujemo mislim da možemo doci do pozitivnog rezultata – optimističan je Petar Vujačić.