Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Potpisan ugovor

Zadar postao i grad odbojke

Autor: Šime Ćurko

06.02.2024. 14:14
Zadar postao i grad odbojke

Foto: Višnjik.hr



Grad Zadar postao je i grad odbojke s obzirom na to da je potpisan tripartitni ekskluzivni ugovor između Hrvatskog odbojkaškog saveza, Grada Zadra te Športskog centra Višnjik.


– Moja zahvale idu Hrvatskom odbojkaškom savezu. Dosadašnju suradnju okrunili smo ovim četverogodišnjim ugovorom. To jako puno znači za Grad Zadar. U proteklom razdoblju možemo govoriti o 40 do 50 tisuća noćenja koja su ostvarena zahvaljujući odbojkaškim manifestacijama. Želim svaku sreću, a sportašima što bolja mjesta u njihovim natjecanjima – izjavio je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.


U tom razdoblju HOS će sve mlađe dobne završnice, turnire MEVZE, kvalifikacije za mlađa dobna Europska prvenstva te velika seniorska natjecanja organizirati u Zadru.




– Izuzetno mi je zadovoljstvo i zahvaljujem Gradu Zadru i gradonačelniku Dukiću što smo nakon pet godina uspješne suradnje potpisali ugovor o partnerstvu i suradnji. Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo uspjeli nakon toliko godina uspješne suradnje i u budućnosti nastaviti i unaprijediti suradnju – istaknuo je Frane Žanić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.


– Sportski centar Višnjik je također jako puno napravio za Hrvatski odbojkaški savez. U budućnosti želimo što više vrhunskih natjecanja u ovom prekrasnom gradu, da se igra što bolja odbojka i da što više ljudi imamo u dvorani.


Grad Zadar će pružili apsolutnu podršku u vidu infrastrukture. ŠC Višnjik, kao tripartitni potpisnik, na raspolaganje će dati svoju infrastrukturu. Grad će po potrebi Savezu ustupiti i druge dvorane ovisno o potrebama i njihovoj raspoloživosti. Neka natjecanja mlađih kategorija uz Zadar održat će se i u Bibinjama.


– Čast nam je i zadovoljstvo što će se suradnja nastaviti i iduće četiri godine. Savez je prepoznao ŠC Višnjik kao idealno mjesto kako za pripreme tako i za natjecanja – zaključio je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.