Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

ODBOJKA

Djevojke ostale na okupu, odbojkaši izgubili dva igrača

Autor: Alen Plahinek

27.01.2024. 16:12
Djevojke ostale na okupu, odbojkaši izgubili dva igrača

Foto: Ilustracija



Svi sportaši i sportašice postepeno se vraćaju na svoja »borilišta« i otvaraju drugi dio sezone. U prvom »udarnom« vikendu na terene izlaze odbojkaši i odbojkašice. Na zadnjem mjestu ljestvice Superlige, s ništicom u rubrici osvojenih bodova, su odbojkaši Zadra, koji u nedjelju (16 sati) u 12. kolu gostuju kod Ribole Raštela, sastava koji je standardno u vrhu ljestvice. Treneru Marinu Masniću problem je stvorio odlazak dvije jake karike.


– Otišli su nam Lovro Babić i Patrik Maruna, tako da smo ostali na četiri starija igrača, a svi ostali su kadeti koji moraju sazreti. Slabiji smo u odnosu na zimski dio sezone, morat ćemo više i jače trenirati kako bi »uhvatili korak«. Svaki osvojeni set ili meč će biti pravi uspjeh. Svi su favoriti protiv nas, trebat će nam jako puno vremena da se igrači opuste. Što se mene tiče, nad njima nema pritiska rezultata, doći će njihovo vrijeme samo trebaju biti ustrajni na treninzima – kazao je Masnić te se osvrnuo na najmlađe.


Foto: Arhiva ZL/Marin Masnić


– Dečki su solidni, nitko nije izvanserijski talent, ali igraju u reprezentacijama i to nešto znači. Velika je razlika igrati kadetsku, juniorsku ligu i seniorsku, treba ići stepenicu po stepenicu, sazreti, ali takva je situacija i oni su sada bačeni u žrvanj. Kako sam rekao, neka vrijedno treniraju, neka ostanu na okupu još koju sezonu i bit će to dobro. Njihovo vrijeme tek treba doći – zaključio je Masnić.




Zadranke, koje su na začelju Prve lige, također bez osvojenog boda, proljetni dio sezone otvorit će današnjom (17 sati) utakmicom 12. kola u Vinkovcima. Trener Domeniko Kresoja zadovoljan je napretkom mladih djevojaka koje čine okosnicu momčadi.


Foto: Mate Komina/Domeniko Kresoja


– Ostali smo svi zajedno, došla nam je Patricija Budanović iz Bibinja koja je trenirala s nama prije, no s početkom drugog dijela sezone može službeno nastupati za nas. Išli smo dan ranije u Vinkovce jer je to dalek put, a i želimo dati igračicama i to iskustvo za budućnost kako je to putovati dan prije na utakmicu. Ne zamaramo se velikim očekivanjima, gledamo sebe i svoj put, idemo po njemu i vjerujemo da će nas odvesti na pravo mjesto kroz neko vrijeme. Kroz zimu smo vrijedno radili, odigrali smo pripremni susret protiv Trogira, gdje su nastupile sve cure i to je ono na čemu gradimo našu priču – rekao je Kresoja te se osvrnuo na Vinkovčanke.


– One imaju problema s odustajanjima, njihov forte je što im je ekipa starija od naše, no nemaju ritam treninga i utakmica. Ne znamo jesu li se pojačale kroz zimu.