Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

1.HRL-jug

Zadar herojski izvukao bod protiv Zameta

Autor: Alen Plahinek

11.11.2023. 20:27
Zadar herojski izvukao bod protiv Zameta

Foto: Mate Komina



Niti donedavni premijerligaš nije mogao pronaći način kako da sruši utvrdu Mocire. Nakon 60 minuta vrhunskog rukometa završilo je 28:28.
Obećavajuće je sve krenulo u Mocirama, gdje je Zadar poveo 3:0, Mate Perić obranio sedmerac, a na to Josip Maršan podigao na 4:0. Imali su Zadrani i 6:2, ali nakon toga uslijedio je mali pad u igri, što iskusna i kvalitetna momčad poput Zameta svakako zna iskoristit te su se u 20. minuti u potpunosti rezultatski priključili (8:8). Igrao se gol za gol do kraja prvog poluvremena uz realizirani sedmerac Ivana Čirjaka za zvukom sirene pa se tako na predah išlo s 13:13.


Nastavili su jedni i drugi vrlo čvrsto u drugom dijelu, no tada je ponekad upitna sudačka odluka otišla na stranu Zameta. Unijelo je to malu nervozu u redove Nina Jeraka i Zadrani su lagani počeli tonuti. Imali su gosti plus četiri (24:20) svega 13 minuta do kraja, no tada se poput feniksa vraćaju Zadrani, a najviše na pogon Sandra Bijelića koji je tek ušao u igru i otvorio ju s tri vezane obrane. Povezali su s time paralelno i Zadrani tri gola te došli na 27:27 svega četiri minute do kraja. Proradile su nakon toga ugodno popunjene Mocire i nosile Zadrane do veliko boda. Dvije velike prilike praktički u zadnjoj minuti imali su Zadrani, ali je vratar Zameta Liridon Zena prvo obranio Mazićevu kontru, a potom i Čirjakov sedmerac.


Sve u svemu veliki je ovo bod za Zadrane, koji su prvi koji su uspjeli otkinuti bodove Zametu. Pokazali su igrači Zadra, ponajprije sami sebi, da se mogu nositi i s donedavnim premijerligašima, što je zasigurno veliki bonus na samopouzdanje. Fantastičnu utakmicu odigrao je Tiziano Merhar koji je zabio sedam golova, a isto toliko dodao je i Čirjak. Međutim, ne smije se zaboraviti niti nekoliko ključnih obrana Bijelića u završnici susreta.