Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

1. HRL-jug

Zadar u derbiju dočekuje prvoplasirani Zamet

Autor: Alen Plahinek

11.11.2023. 13:59
Zadar u derbiju dočekuje prvoplasirani Zamet

Foto: Arhiva ZL



Derbi sedmog kola 1. HRL – jug igra se večeras od 18:30 sati u Mocirama, gdje stiže vodeća momčad prvenstva Zamet, koji ima dva boda u odnosu na četvrti Zadar 1954. Ne znaju Riječani za ništa drugo osim pobjeda ove sezone, tako da se u zadarskim redovima nadaju da je vrijeme za prvo ispuštanje bodova društva s Kvarnera. Obje momčadi tijekom »radnog« dijela tjedna igrale su službene utakmice, Zadar u Kupu u gostima kod Biograda, a Zamet kod kuće protiv Umaga. Mogao bi ovaj susret nakon dugo vremena u rukometnom smislu napuniti Mocire, čemu se itekako nadaju u zadarskim redovima.


– Zametu je ove godine cilj ući u Premijer ligu. Doveli su nekoliko jakih igrača i najbolje u ligi guraju prema višem rangu natjecanja. Sigurno nas očekuje teška utakmica, ali idemo pobijediti. Želimo biti što bolji, pružiti dobru utakmicu i vjerujem da će nam se otvoriti. Moramo biti koncentrirani svih 60 minuta ako želimo pobjedu, a tehničke pogreške u napadu svesti na minimum – rekao je trener Zadra 1954 Nino Jerak. Utakmicu je najavilo i prvo desno krilo zadarske momčadi Tiziano Merhar.


– Na Riječanima je puno veći pritisak, nego na nama, a još su i najavili brzi povratak u Premijer ligu tako da se nadamo da ćemo im, makar u ovoj utakmici, pomrsiti te planove. Do sada imamo s njima samo jedan odigrani susret, pripremni u Novalji. Nismo imali puno prilike igrati s njima jer uvijek bili rang iznad. Nadam se dobrom ulasku u utakmicu kako bismo napokon povezali cijeli susret bez velikih oscilacija i padova. Vjerujem da će utakmica biti žestoka. te očekujem jako dobru i napetu borbu. Mladi igrači su dobili veliku priliku protiv Biograda, maksimalno je iskoristili i očekujemo mnogo od njih, možda već i protiv Zameta – rekao je Tiziano te pozvao publiku da ispune Mocire.




– Uvijek je lakše igrati uz navijače, jer su nas potiču na još srčaniju igru. Nadam se velikom odazivu te ovim putem pozivam sve navijače da nas dođu podržati i da se skupa izborimo za nova dva boda – zaključio je Merhar.


Iz Zadra 1954 su objavili da će na utakmici protiv Zameta biti organizirana nagradna igra, u kojoj će sudjelovati svi koji žele donirati dva eura, a za to će se pobrinuti članovi kluba na ulazu na tribinu. Donacijom će gledatelji preuzeti kupon za sudjelovanje, a dobitnik će se izvući na poluvremenu.
– Osim nagrade koju će osvojiti jedan gledatelj, ili gledateljica, svi koji sudjeluju u nagradnoj igri na ovaj način pomažu rad Kluba – ističu u Mocirama.