Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Treneri usuglašeni

Tenzije na kraju utakmice bile nepotrebne

Autor: Alen Plahinek

09.11.2023. 11:41
Tenzije na kraju utakmice bile nepotrebne

Foto: Luka Jeličić



Sjajnu predstavu pružili su rukometaši Biograda i Zadra 1954 u dvoboju Hrvatskog kupa za regiju Jug. Na kraju bolje su prošli gosti s Mocira, koji su slavili s 37:31. Bio je to napet susret, s mnogo »vrućih« glava u završnici utakmice. Kada su se glave ohladile porazgovarali smo s trenerima obje momčadi, Ninom Jerakom i Leom Zoricom.


– Dobra, zanimljiva utakmica, na kraju naša zaslužena pobjeda. Ušli smo malo slabije, što je Biograjcima dalo motiva, a moram reći i da su oni prilično dobra momčad. Na kraju su bile nepotrebne tenzije i reakcije od igrača iz obje momčadi, ali idemo dalje – rekao je Jerak, trener Zadra, te se osvrnuo na nekoliko razdoblja u kojem je gotovo cijela momčad na terenu bila sastavljena od momaka koji igraju za sastav generacije do 17 godina.


– Sve je tako bilo planirano, htjeli smo da svi igraju. Koliko su kvalitetni ti mladi igrači najbolje znamo Edin Bašić i ja koji već godinama radimo s njima. Igrački rastu, nedostaje im iskustva, ali će to doći i bit će sve bolji i bolji, pogotovo u drugom dijelu sezone. Još uvijek nisu potpuno opušteni, ali doći će to s vremenom. Bartol Mikuljan je na kraju praktički riješio susret, neke to iznenađuje, mene i Edina i ne baš jer znamo koliko je momak dobar i kvalitetan. Mučio se s ozljedama prije i kroz pripreme, ali sada dobiva sve više prilika – zaključio je Jerak.




Unatoč porazu samo riječi hvale za svoje momke i protivnike imao je trener Biograda Leo Zorica.


– Smatram da bi minus dva bio realan rezultat, a ovih minus šest ne odgovara onome što se događalo na parketu najvećim dijelom utakmice. Nedostajalo nam je malo svježine, ali sve u svemu, trebamo biti sretni i zadovoljni prikazanim. Igrači su od dali više od svog maksimuma. Ipak, trebam biti realan i reći da su Zadrani zasluženo pobijedili. Imaju kvalitetu, širinu momčadi pogotovo mlađi igrači. Nisu bez razloga u mlađim selekcijama reprezentacije – rezimirao je Zorica te dodao što mu se nije svidjelo.


– Nažalost smatram da suci nisu dorasli težini utakmice. Imali su nekoliko, u najmanju ruku, upitnih odluka, ali to je jedna druga priča. I na kraju potpuno nepotrebne tenzije su podignute, ali kada smo se svi ohladili porazgovarali smo i idemo dalje, nema tu zle krvi. Stvarno mislim da nije bilo potrebe za time, ni s naše, ni s njihove strane – zaključio je Zorica.


U Zadru se nakon Biograda okreću Prvoj ligi Jug u kojoj u 7. kolu u subotu u 18:30 sati u derbiju dočekuju Zamet. Dvoboj je to koji bi nakon dugo vremena mogao ispuniti Mocire, u kojima odavno nije odigrana utakmica nakon koje bi domaćini mogli i na diobu prvog mjesta.