Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nogomet

West Ham uvjerljiv protiv Genta za polufinale Konferencijske lige s AZ Alkmaarom

Autor: Hina

20.04.2023. 23:31
West Ham uvjerljiv protiv Genta za polufinale Konferencijske lige s AZ Alkmaarom

Foto: Foto REUTERS

Prošlogodišnji polufinalist Europske lige borit će se za svoje četvrto finale u europskim klupskim natjecanjima. West Ham je bio pobjednik nekadašnje Kupa pobjednika kupova 1965. i finalist 1976., a 1999. je londonska momčad osvojila Intertoto kup.


Belgijci su poveli u 26. minuti golom Huga Cuypersa, ali se Michail Antonio golom u 37. minuti pobrinuo da domaća momčad poluvrijeme ne dočeka u rezultatskom minusu. U drugom dijelu “čekićari” su potpuno nadigrali goste. Paqueta je u 55. minuti realizirao kazneni udarac za 2-1. Tri minute poslije je kapetan domaćih Declan Rice povećao prednost na 3-1, a konačnih 4-1 postavio je Antonio svojim drugim pogotkom na utakmici u 63. minuti.


West Ham United je tako izborio plasman u polufinale svladavši Gent s ukupnih 5-2.Prošlogodišnji polufinalist Europske lige borit će se za svoje četvrto finale u europskim klupskim natjecanjima. West Ham je bio pobjednik nekadašnje Kupa pobjednika kupova 1965. i finalist 1976., a 1999. je londonska momčad osvojila Intertoto kup.


Nogometaši AZ Alkamaara su mjesto u polufinalu izboriti tek kroz lutriju jedanaesteraca (4-1), nakon što je u osnovnom dijelu utakmice i produžetku nizozemska momčad bila bolja sa 2-0 i tako nadoknadila zaostatak iz prvog dvoboja.


Nizozemci su već nakon 13. minuta imali dva gola prednosti, a oba puta strijelac je bio Vangelis Pavlidis. Grčki napadač je u 5. minuti bio precizan izvođač kaznenog udarca, a u 13. minuti je lakoćom pogodio nebranjenu mrežu nakon odlične akcije domaće momčadi i asistencije Jensa Odgaarda.


Iako je bilo prilika na obje strane, rezultat se do kraja osnovnog dijela utakmice nije promijenio, baš kao ni u dodatnih pola sata pa je odluka o plasmanu u polufinale pala udarcima s bijele točke.


Kako to obično biva, u junaka se prometnuo jedan od vratara, a u ovom slučaju to je bio čuvar mreže domaće momčadi, Australac Mathew Ryan.


On je u prvoj seriji obranio udarac Anderlechtovom kapetanu Janu Vertonghenu, a u trećoj seriji je zaustavio pokušaj Killiana Sardelle. Kako su u prve tri serije sva trojica domaćih nogometaša (Clasie, Sugawara, Reijnders) bili precizni, pogodak Meerdinka u četvrtoj seriji donio je AZ Alkmaaru plasman u polufinale.


Polufinalni dvoboji Konferencijske lige na rasporedu su 11. i 18. svibnja. West Ham United će biti domaćin u prvom dvoboju, a uzvrat će biti odigran u Alkmaaru.