Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Europska liga

Roma u grotlu Olimpica nakon produžetaka izborila polufinale

Autor: A.P.

20.04.2023. 23:42
Roma u grotlu Olimpica nakon produžetaka izborila polufinale

Foto: Reuters



Vrhunsku utakmicu odigrali su Roma i Feyenoord u “vječnom gradu”. Za riješiti pitanje pobjednika ovog dvoboja, nije bilo dovoljno 90 minuta, nego 120. Feyenoord je u Rim stigao s golom prednosti, no nisu uspjeli izdržati i u konačnici su ispraćeni s 4:1 iz Rima.


Vrlo tvrdih 45 minuta odigrano je na Olimpicu. Za očekivati je bilo kako bi Feyenoord danas mogao igrati defanzivniji nogomet, no Arne Slot zapovijedio je borbu do posljednje kapi znoja.  Stiskala je Roma, stvarala prilike, ali nije ni Feyenoord ostajao dužan. Iako je u prvom poluvremenu Roma imala više udaraca, Feyenoord je bio konkretniji i precizniji. Čekao je “Special One” priliku da njegovi puleni zabiju i dočekao ju je u 60. minuti.  Spinazzola naleće na odbijanac i trese mrežu za opće oduševljenje na mitskom Olimpicu.


U 78. Roma je stigla do 2:0, ali nakon pregleda VAR-a sudac Antony Taylor poništio je pogodak. Svega dvije minute nakon poništenog pogotka Feyenoord zabija preko Paixaoa. Nakon tog pogotka uslijedila je opsada “Vučice” pred gostujućim golom. Totalni pritisak urodio je plodom u 89. minuti kada se Dybala vrhunski okreće, rješava svojeg čuvara te zabija za potpuni kaos na stadionu. Ne bi bilo iznenađenje niti da je seizmološka služba u tom trenutku očitala i lagano podrhtavanje tla u Rimu.




Otišla je utakmica u produžetke, gdje je rimske ratnika nosilo preko 70 tisuća grla. Puno bolje je  Roma otvorila i produžetke. Dybala je skoro postao dvostruki heroj, ali je vratnica na trenutak spasila Nizozemce. Za njih više nije bilo spasa u 100. minuti. Abraham je primio loptu na strani, prizemnom loptom pronašao El Shaarawyja koji zabija za opću ludnicu u Rimu.


U 109. minuti kapetan Lorenzo Pellegrini stavlja “točku na i” te zaključava mjesto u polufinalu. Abraham je šutirao, a na odbijenu loptu Pellegrini zakucava loptu u mrežu.


Odveo je tako Jose Mourinho Romu u polufinale Europske lige, gdje će igrati protiv Bayera iz Leverkusena.