Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Europska liga

Juventus u polufinalu kroz ušicu igle

Autor: A.P.

20.04.2023. 23:00
Juventus u polufinalu kroz ušicu igle

Foto: Reuters



Sporting iz Lisabona nije uspio pobijediti Juventus u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige, čime je “Stara dama” otišla u polufinale. Bolji Portugalci uspjeli su doći samo do remija, 1:1.


Energičnije je otvorio Sporting kojem je bila potrebna pobjeda od jedan gol razlike barem za produžetke. Unatoč energičnijem Sportingu, Juventus prvi dolazi do gola. Nakon gužve pred domaćim golom, u 9. minuti Rabiot se dobro snašao i zabio. Brzo su Portugalci vratili stvari na početak pogotkom Edwardsa iz kaznenog udarca u 20. minuti.


Nastavio je Sporting s dominacijom na terenu, no kompaktna i vrlo pokretljiva dupla obrambena linija gostiju iz Italije pretvorila je napadače Sportinga u umiljene mačiće stare tek nekoliko tjedana. Nikako nije Sporting uspijevao ozbiljnije zaprijetiti, sve do posljednjih minuta. U posljednjim minutama domaćini su stvorili neviđen pritisak, ali su isto tako i promašili neviđeno. Oba dva puta glavnu ulogu imao Coates. Prvo  je Edwards sjajno prošao po desnoj strani, pronašao Coatesa u sredini koji promašuje praktički praznu mrežu. Svega dvije minute nakon Coates se našao u situaciji 1 na 1 nakon ubacivanja, ali lopta je otišla pored gola.




Sporting će dugo žaliti za ove dvije utakmice protiv “Stare dame”, gdje su praktički u oba slučaja bili bolji, ali jednostavno nije išlo.


Juventus u polufinalu Europske lige ide na Sevillu.