Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ATP Miami

VIDEO Sinner srušio Alcaraza za finale Miamija, gledatelji počašćeni poenom godine

Autor: A.P.

01.04.2023. 09:55
VIDEO Sinner srušio Alcaraza za finale Miamija, gledatelji počašćeni poenom godine

Foto: Reuters



Dvojica ponajboljih, ako ne i najboljih, mladih superzvijezda svjetskog tenisa pružila su još jednu tenisku čaroliju gledateljima u Miamiju. U polufinalu ATP Mastersa 1000, Talijan Jannik Sinner svladao je teniskog broja 1, Carlosa Alcaraza, nakon 3 sata i 3 minute igre, rezultatom 6:7, 6:4 i 6:2.


Sinner je fenomenalno startao meč, vodio 4:1, no nakon toga Alcaraz dolazi na “radnu temperaturu” i vraća neizvjesnost. Španjolac je imao i servis za set, no Sinner je odlučio da se ide u tie – break i uzeo servis protivnika. Dva izgubljena servisa Talijana prelomila su tie – break i prvi set i odveli vodu na prvom reketu svijeta.


Nakon izgubljenog seta, Sinner je pronašao još jednu dodatnu brzinu i nakon što je gubio 4:3 u drugom setu u potpunosti okrenuo meč. Na ovom je meču odigran i vjerojatno najljepši poen ove godine.





Nevjerojatni Talijan ovom pobjedom uskratio je Alcarazu obranu bodova od prošle godine, čime se od ponedjeljka na prvo mjesto na rang ljestvici vraća Novak Đoković. U sutrašnjem finalu očekuje ga Daniil Medvedev koji je u fenomenalnoj formi te igra peto finale u posljednjih pet turnira na kojima je nastupio.