Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

UOČI DANA SJEĆANJA

Vatreni zapalili svijeće u spomen na žrtve Domovinskog rata

Autor: Portal ZL

16.11.2023. 21:38
Vatreni zapalili svijeće u spomen na žrtve Domovinskog rata

Foto: Drago Sopta/HNS



Po povratku s večernjeg treninga, hrvatska nogometna reprezentacija zaustavila se kod Spomenika Domovini kako bi odala počast žrtvama Domovinskog rata, a uoči obilježavanja Dana sjećanja 18. studenoga, objavio je HNS na svojoj službenoj stranici. Vatreni su na rubnik uz Ulicu grada Vukovara položili svijeće uoči predstojećeg Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji se u subotu obilježava u Hrvatskoj. Istoga dana, reprezentaciju čeka ogled protiv Latvije u Rigi.


“Željeli smo ovom simboličnom gestom odati počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, kao i svim žrtvama Domovinskog rata. Zahvaljujući njima, i svim hrvatskim braniteljima, danas imamo priliku predstavljati svoju zemlju i svoj narod, na čemu smo im vječno zahvalni. Danas smo se pomolili za sve žrtve, a u subotu ćemo na Dan sjećanja i zbog njih predstavljati svoju domovinu najbolje kako znamo i možemo”, poručio je izbornik Zlatko Dalić. Uz izbornika Dalića, svijeće su zapalili članovi stručnog stožera te svi igrači predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, kao i delegacija Saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem.


U jutarnjim satima, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza i reprezentacije, koju su činili predsjednik Marijan Kustić, tehnički direktor Stipe Pletikosa, trener reprezentacije Ivica Olić, dokapetan Domagoj Vida i predsjednik ŽNS-a Vukovarsko-srijemske županije Josip Kuterovacpoložila je vijenac i zapalila svijeće, najprije kod središnjeg spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, a potom i na masovnoj grobnici na Ovčari.


Foto: Drago Sopta/HNS