Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

EP vaterpolista

Centar Barakuda otkrio na što treba posebno obratiti važnju u današnjem polufinalu protiv Mađara

Autor: Davor Petrović

14.01.2024. 11:40
Centar Barakuda otkrio na što treba posebno obratiti važnju u današnjem polufinalu protiv Mađara

Foto: Josip Vrlić/Foto PIXSELL

Mađari su odlični plivači i u tom segmentu bi nam mogli napraviti puno problema - kaže riječki centar



ZAGREB Sudeći prema riječima reprezentativaca, izbornikovo razmišljanje o dosadašnjem tijeku Europskoga prvenstva čvrsto se uhvatilo u svlačionici. Naime, Josip Vrlić je pobjedu nad Grčkom prokomentirao iz identične perspektive.


– Pobijedili smo u četvrfinalu, ali još nismo ništa napravili. To je jedini način na koji trebamo gledati ovu situaciju. Tu pobjedu nad Grčkom treba što prije zaboraviti jer sada nas čeka najvažnija utakmica – napomenuo je Vrlić.


Ivica Tucak je izričito napomenuo da reprezentativcima iz podsvijesti mora izbiti svaki oblik razmišljanja o pomlađenoj momčadi večerašnjg suparnika. Kako sada stvari stoje, u tome je i uspio.




– Znamo u kakvom sastavu su Mađari došli na ovo Europsko prvenstvo, ali svima je jasno da će nam protiv njih biti izuzetno teško igrati jer smo ih vidjeli protiv Srbije. To su fantastični klinci, ja bih ih tako nazvao. Ni slučajno se ne smijemo opustiti i razmišljati o tome da nisu kompletni. Moramo biti na razini koju smo držali do sada – dodao je Vrlić, hvaleći mađarske reprezentativce. Pritom je istaknuo detalje na koje treba posebno paziti.


– Mađari su odlični plivači i u tom segmentu bi nam mogli napraviti puno problema. Jasno nam je da ćemo se kroz cijelu utakmicu morati jako brzo vraćati u obranu. Osim toga, zapazili smo da ne praštaju. Čim im se otvori malo prostora, šutiraju na gol. Takav je njihov stil igre, oni njeguju tu vrstu vaterpola – objasnio je najiskusniji hrvatski reprezentativac.


Suvišno je isticati da neizostavni dio svakog razgovora o ovom prvenstvu predstavljaju navijači.


– Atmosferi na tribinama nema se što dodati. Ljudi nas fantastično bodre i mi im samo možemo zahvaliti na podršci koju nam daju u svakom trenutku svake utakmice. Oni nas vuku i tjeraju da budemo još bolji. Pružila nam se rijetka prilika da u manje od dvije godine dva puta igramo Europsko prvenstvo pred našim ljudima. Svi smo sretni zbog toga i imamo motiv više. To su uspomene koje ostaju za cijeli život – zaključio je Vrlić.