Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

KK Opus Puntamika

Puntamičani kombinacijom mladosti i iskustva traže put do vrha

Autor: Paulo Sarić

28.10.2023. 16:58
Puntamičani kombinacijom mladosti i iskustva traže put do vrha

Foto: Mate Komina



Posljednji iz terceta zadarskih predstavnika u Drugoj muškoj ligi Jug zasigurno je i najzvučniji. Puntamika je u svom najslavnijim danima rušila hrvatske velikane, znali su u Jazinama padati i Cibona i Split i Zadar, no prije dvije godine je krenuo strmoglavi pad uzrokovan financijskim nedaćama koji je »Zelene« od elite bacio u najdonji dom dalmatinske košarke odakle će se Puntamičani pokušati vratiti na razine na kojima su nekada bili. Posao neće biti lagan, a put do promocije vodi preko trnja i krša dalmatinskih terena, gdje često više od same kvalitete uspjeh donose ustrajnost i mentalna snaga.


– Pripremno razdoblje je dobro prošlo, tim više što nismo čitavo vrijeme bili u sastavu u kojem bismo trebali nastupati u ligi. Odigrali smo pet utakmica, na gostujućim parketima smo odmjerili snage s Posušjem i drugom momčadi Širokoga, a prošli tjedan smo igrali sa Željezničarom iz Bihaća, na što treba dodati i dvije utakmice u regionalnoj fazi Kupa Krešimir Ćosić. Pritom smo upisali tri pobjede i dva poraza, svladali smo Sukošan, Želju i Široki, dok smo izgubili od Jazina i Posušja, no i u tim susretima smo pokazali određena razdoblja dobre igre – kazao je u uvodu trener Jakov Vladović.


Toni Torbarina (KK Opus Puntamika)

FOTO: Mate Komina


Prekaljena pojačanja


Prošle sezone je napravljen nagli i bolni rez, pa je u momčadi koja se natjecala u Prvoj muškoj ligi ostao tek pokoji igrač sa seniorskim iskustvom, no i u odnosu na sastav koji je lani ostvario samo jednu pobjedu u 32 kola, svlačionicu su napustila dva ponajbolja košarkaša i mlada reprezentativca – David Pavin koji je otišao u Split te Šimun Lončar koji je preselio u Jazine.




– Ostali smo bez igrača koji su prošle sezone davali veliki obol našoj igri, no s nama je i dalje Borna Jurela, a ove godine ćemo moći računati i na Marka Prskala. Pojačali smo se i s dvojicom igrača Zadra, Rokom Zdrilićem i Tonijem Torbarinom, a priključit će nam se i Toni Dević Obradović iz Jazina. Nadam se da ćemo biti konkurentni i prikazivati dobre igre, kako bismo pobjeđivali i ostvarili što je moguće bolji rezultat – dodao je trofejni košarkaš.


Borna Jurela (KK Opus Puntamika)

FOTO: Mate Komina


Većinu momčadi Puntamike i ove sezone će činiti mladi i talentirani igrači, no pritom će veliku pomoć na svom košarkaškom putu imati u iskusnim momcima koji će im nedvojbeno biti veliki oslonac u teškim trenucima, pri čemu se posebno ističe ime nekadašnjeg igrača Zadra i Cibone Petra Marića.


– Pero je imao određenih zdravstvenih problema te jedno vrijeme nije bio u trenažnom procesu, no trebao bi se postepeno priključivati momčadi. Njegova kvaliteta i iskustvo će nam nedvojbeno puno značiti. Prošle sezone su nam nasušno nedostajala dva iskusna igrača koji bi pomogli mladim momcima u sazrijevanju i u utakmicama koje su u tom trenutku bile preveliki zalogaj za njih – istaknuo je 40-godišnji stručnjak.


Suradnja sa Zadrom


Osim povratka nekolicine iskusnih igrača, novitada je i suradnja s aktualnim prvakom Hrvatske Zadrom koji je svom »mlađem bratu« posudio dvojicu talentiranih mladića.


– Suradnja je dobro došla i jednom i drugom klubu. Mi smo dobili zamjene na pozicijama na kojima smo izgubili dva igrača koja su nam prošle sezone puno toga davala, a Zadar će dobiti lakši uvid u napredak svojih mladića koji će u dresu Puntamike imati dosta prilika i veliku minutažu. Vjerujem da će sve uključene strane u tome imati svoju korist – rekao je trener zadarske momčadi.


Roko Zdrilić (KK Opus Puntamika)

FOTO: Mate Komina


Puntamičani sezonu otvaraju u nedjelju s počekom u 18 sati na gostovanju u Solinu kod istoimenog suparnika koji u svojim redovima ima dosta igrača s premijerligaškim iskustvom, poput Josipa Bobana, Ljube Šamadana ili Martina Bilandžića, a s momčadi već neko vrijeme trenira i prekaljeni internacionalac Zvone Buljan koji bi upravo protiv zadarskog sastava mogao upisati svoj debi za Solinjane.


– Prvo kolo je uvijek određena nepoznanica, no prema saznanjima s kojima raspolažemo Solin je složio jako dobru momčad te nas zasigurno ne očekuje lagan zadatak. Vidjet ćemo kako ćemo odgovoriti izazovu koji će domaćini staviti pred nas. Nadam se da ćemo biti na potrebnoj razini, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu saznat ćemo u nedjelju navečer – zaključio je Vladović.


Opus Puntamika


Igrači: Borna Brzoja, Frane Šango, Angelo Kovačević, Bartol Sikirić, Ivan Šljaka, Toni Torbarina, Roko Zdrilić, Borna Jurela, Roko Zubčić, Šime Bašić, Marko Prskalo, Lovre Jerak, Reinaldo Bljajić, Toni Dević Obradović, Nino Barić, Petar Marić, Karlo Hrvatin i Luka Niseteo.


Trener: Jakov Vladović.


Pomoćni trener: Ive Ivanov.