Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Reakcije trenera

Umor odnio mogućnost za časnim porazom

Autor: Andrija Dešpoja

08.04.2024. 22:26
Umor odnio mogućnost za časnim porazom

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga



Za kraj regularnog dijela sezone trener Danijel Jusup sigurno nije mogao biti zadovoljan s debelih 39 minusa na parketu beogradskog Partizana, ali nije imao što posebno ni zamjeriti svojim igračima svjestan da su izazovi ipak u nekim drugim dvoranama, posebice u podgoričkoj koja će ih ugostiti u subotu u prvoj utakmici četvrtfinala. Kontra »Crno-bijelih« Jusup se nadao časnom porazu, nije ga dobio, a da je bilo više želje koja se posebno mogla primijetiti u skakačkoj nemoći njegovih igrača, onda bi možda i konačni rezultat izgledao ljepši. Ovako se dogodila rezultatska katastrofa koja nije previše zabrinula stratega Zadra jer teško je išta i kritizirati u napornom ritmu koji cijelu sezonu pomalo melje njegovu svlačionicu.


– Ne preostaje mi ništa drugo nego čestitati Partizanu na zasluženoj pobjedi. Vidjelo se da nas je svladao umor jer nam je ovo čak 62. utakmica ove sezone i sve je već pomalo iscrpljujuće. Znali smo da će Partizan biti motiviran, a ja sam iskreno više očekivao od svojih igrača, no očito da smo imali premalo raspoloženih pojedinaca. Veliki problem nam je radio Koprivica s napadačkim skokovima, domaćin što je promašio je ulovio i takva momčad kažnjava sve. Nadam se da ćemo u utakmicama doigravanja izgledati puno bolje – kazao je na prvu Jusup koji je potom otkrio ambicije u četvrtfinalnoj seriji protiv Budućnosti.


– Mislim da imamo nešto za kazati u toj seriji i da ćemo ući u drukčijem raspoloženju u tim utakmicama. Dosad su dečki uvijek nakon ovakvih lošijih utakmica znali dobro reagirati, otrijeznili bi se i bilo bi to bolje. Moramo u Podgorici ići kao da nam je zadnja utakmica, jedino što nam je otegotna okolnost što u četvrtak igramo domaću ligu i taj oporavak nam uvijek teško pada – zaključio je Jusup svoje viđenje utakmice s Partizanom, a u suprotnom taboru Željko Obradović je konstatirao da je najbitnije da se sve završilo bezbolno i da se mogu sada okrenuti ozbiljnijim ispitima.




– Znali smo da je utakmica bodovno beznačajna, ali odigrali smo ozbiljno i to je dobro. Čeka nas doigravanje s Igokeom i želja nam je što bolje se pripremiti za tu seriju – kazao je strateg Partizana.