Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ABA liga, 26. kolo

U revijalnom okršaju Jusupovi momci doživjeli potop

Autor: Andrija Dešpoja

08.04.2024. 20:47
U revijalnom okršaju Jusupovi momci doživjeli potop

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga



Za spuštanje zastora na osnovni dio regionalne lige košarkaši Zadra su dobili bodovno beznačajno gostovanje kod Partizana s kojim su se došli igrači Danijela Jusupa nadigravati u Beograd, a to za momčad koja živi od obrane i ne umire u umjetničkom dojmu nije bio pravi put, pa ne čudi konačnih 113:74. Nije taj rezultat, iako tako izgleda, nikakva tragedija za Zadrane koji su svjesni da se od njih očekuje puno više u preksutrašnjem domaćem premijerligaškom ispitu kontra Cedevite Junior te u subotu kada kreće četvrtfinalna serija na parketu Budućnosti.


Arijan Lakić (KK Zadar)


Poveli pa stali


Već je početak dvoboja jasno dao do znanja da se nijedna momčad neće baš pretrgniti od agresije i požrtvovnosti, što je bilo i normalno s obzirom na to da jedne i druge u narednim danima očekuju puno ozbiljniji ispiti. I u tom jednom mlakom natjecanju Partizan je uspio pronaći nišu pred kraj prve dionice, a činilo se na dvije minute prije njenog konca da je Zadar uhvatio ritam nakon ubačaja Karla Žganeca za vodstvo 11:12. No, „blitzkrieg“ koji je uslijedio preko Jaleena Smitha i Zacha LeDaya odveo je domaćina na očekivanu razdaljinu (20:11). Druga dionica je donijela, barem njen prvi dio, puno življu Jusupovu momčad koju je pokrenuo Dario Drežnjak s nekoliko vezanih šutova, dok su Marko Ramljak i Lovro Mazalin iskombinirali akciju za primicanje na minus četiri (28:24). Raspirilo je to strasti na klupi Partizana gdje je žustro reagirao Željko Obradović i nakon njegove jezikove juhe igrači su mu uzvratili ekspresnim povratkom na deset plusa (34:24). Od toga se, pak, Zadrani nisu uspjeli oporaviti, već je rezultatska nizbrdica potrajala dulje vrijeme i produkt svega je bio zaostatak od 17 koševa (41:24) kako se bližio smiraj prvog poluvremena. Nerješivom zagonetkom pokazao se James Nunnally koji je na brzinu zabio čak 14 poena, a pridružili su mu se kvalitetnim vanjskim šutovima Aleksa Avramović i Bruno Caboclo. Srećom po njih, gosti su se uspjeli malo trgnuti u samoj završnici tricama Ramljaka i Žganeca (55:41) i tako koliko-toliko uštopali nabujale Beograđane koji su otvorili nastavak trima tricama iz ruku Kevina Puntera i Danila Anđušića uz dva efektna ubačaja Balše Koprivice i time odbjegli na najvećih do tada 25 razlike (70:45).


Dario Drežnjak


Potop u trećoj


U tim trenucima je bilo jasno da će se misija Zadrana u Štark Areni neslavno završiti, a trebalo je ipak nekako „zaustaviti krvarenje“ da ne bi razlika otišla prema predubokim vodama. Utjeha gostima, ako se uopće tako može nazvati, bila je u činjenici da se kraj treće dionice dočekao sa „samo“ 20 koševa zaostatka (79:59). Tricom Krševana Klarice početkom četvrte četvrtine Zadar se našao i na 17 minusa (79:62), no kao da je to naljutilo „Crno-bijele“ koji su potom spustili ručnu i poletjeli na krilima Smitha i Avramovića do 33 viška (98:65), tako da su posljednjih pet minuta gosti jedva čekali da se utakmica završi. Drežnjak i Žganec s 15 te Mazalin s 14 bili su jedini iole raspoloženi u redovima Zadra, dok je domaćin imao čak šestoricu dvocifrenih koje je predvodio Avramović s 18 ubačaja.