Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vruća fotelja

Kud Bleke i Konji tu i novi direktor

Autor: Andrija Dešpoja

30.03.2024. 12:05
Kud Bleke i Konji tu i novi direktor

Foto: Šime zelić/PIXSELL



Dvorske spletke na Višnjiku ponovno su izašle na vidjelo u četvrtak kada je obznanjena konačna odluka Nadzornog odbora u svezi imena novog direktora kluba kojeg nije bilo više od godinu dana u fotelji, a u svojstvu vršiteljice dužnosti to mjesto je pokrivala službenica kluba Vana Dundov. Tako je uoči utakmice Zadra i FMP-a pušten bijeli dim i novim »papom« KK Zadar proglašen je 55-godišnji ekonomist Edi Nadarević. On je dobio prednost u odnosu na ostala dva prijavljena kandidata, Ivana Ivaniševića i prethodnog direktora Davida Gunjevića, a Nadzornom odboru je ipak Nadarević bio prva i jedina opcija, što i ne čudi s obzirom da se i prije završetka natječaja znalo da će baš on biti ta vodeća osoba klupske operative.


Enijev prijatelj


Nadarević, što nije nikakva tajna, je bliski prijatelj Enija Meštrovića s kojim je vezan preko KUD-a Bleke i Konji te je u tom pogledu sve jasno, politika i butiga su se našle ponovno na mjestu koje je donedavno iz istog tog Meštrovićevog lobija bilo prokazano političkim interesima, a ne strukom za koju su se upravo Meštrovićevi jataci gorljivo zalagali. Tako je KK Zadar nakon Željka Žilavca, u međuvremenu se tu našao politički neopredijeljeni David Gunjević, ponovno dobio šefa operative instaliranog od strane politike, koliko god će se novopečeni direktor koji će stupiti na svoje novo radno mjesto za mjesec dana opirati toj činjenici argumentima da baš on ima plan kako izvući klub iz financijskog i operativnog kaosa u kojem se nalazi već godinama. A da bi se doznalo kakva je vizija Nadarevića na svom novom radnom mjestu trebat će, pak, pričekati neko vrijeme, iako je jedan od uvjeta prijave na natječaj bila upravo prezentacija s vizijom plana i programa rada za mandatno razdoblje direktora, čini se da se nije previše bavilo tom tematikom na intervjuu koji je presudio Ivaniševiću i Gunjeviću.


Sukob interesa


A kada je u pitanju bivši direktor Gunjević on je u svom stilu ponovno izašao u javnost s priopćenjem u kojem se osvrnuo i na novoimenovanog direktora, dok se nije libio obrušiti i na Udrugu Grad košarke što je prolongirala natječaj za člana NO-a na koji se prijavio jedino Gunjević. Nadalje, dotakao se bivši direktor i Roka Stipčevića koji se našao u evidentnom sukobu interesa prijavivši se kao agent za igrače na FIBA-inoj stranici, a usput obavlja i ulogu predsjednika NO-a. Porciju od strane Gunjevića zaslužio je i sportski direktor Denis Pleslić kojem je nedavno produljen ugovor i udvostručena plaća, povezujući i taj slučaj s Enijom Meštrovićem koji očito »žari i pali« klubom, i to u kaubojskom stilu baš kako je i HDZ desetljećima činio. Gunjević je za kraj svog poduljeg priopćenja postavio i jedno jako dobro pitanje, da li novi »skretničari« instalirani u klub od strane politike paze na obveze ugovora kojim se pompozno obećavalo osoviti ga na stabilne financijske noge u naredne dvije godine, te što je s predstečajnom nagodbom i novim sponzorima kojih još uvijek nema na vidiku. Sve su to pitanja na koje će jako brzo, čim mu prođe otkazni rok u zadarskoj Carini, morati imati spreman odgovor novoinstalirani direktor Nadarević.