Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

ŽKK Zadar

Tri od tri na otvaranju sezone

Autor: Paulo Sarić

31.10.2023. 17:05
Tri od tri na otvaranju sezone

Foto: Mate Komina



Košarkašice Zadra za vikend su upisale i treću pobjedu iz tri odigrana susreta u novoj sezoni. Nakon dva trijumfa u Kupu Ružica Meglaj-Rimac, gdje su redom padale Vodice i Arx, djevojke Josipe Zanki bez puno drame su nadvisile i gošće iz Koprivnice, čime su na željeni način otvorile i ligaški dio sezone.


– Zadovoljna sam pobjedom. Gošće su nervozno ušle u susret te su promašile nekoliko zicera i slobodnih bacanja, dok smo mi malo preopušteno krenule u prvim minutama, no kasnije nam se sve otvorilo te je bilo puno lakše igrati. Dobro smo trčale i konstantno držale intenzitet, tražile smo dubinu iz čega smo dosta toga dobile, a na kraju nas je poslužio i šut te smo stigle do uvjerljivog trijumfa – kazala je trenerica Zanki.


Edita Škec (ŽKK Zadar)

FOTO: Luka Jeličić


Zadranke su pred početak sezone kao glavni cilj postavile ulazak u elitni rang, a da bi u tome uspjele potrebno je ispraviti određene »dječje bolesti« koje se vide u prvim utakmicama nove kampanje.




– Još uvijek ima stvari na kojima moramo raditi, prije svega u napadu gdje ne pronalazimo uvijek igračice u pravo vrijeme na pravim pozicijama i tu se moramo početi malo više poštivati, podignuti glave i proširiti vidike. Što se obrane tiče, gošće su s obzirom na razliku u visini imale dosta napadačkih skokova i tu radni dio nije bio na potrebnoj razini. Izgubile smo naviku građenja, išle smo se nadskakivati te ćemo i to trebati popraviti pred nastavak sezone – istaknula je Zanki.


Drugo kolo Zadrankama donosi još jednu domaću utakmicu i drugi okršaj s Vodicama, ovoga puta u Prvoj ženskoj ligi.