Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prva ženska liga, 1. kolo

Iskustvo i visina kao zalog uspješnog starta

Autor: Paulo Sarić

28.10.2023. 11:53
Iskustvo i visina kao zalog uspješnog starta

Foto: Luka Jeličić



Dvije pobjede i plasman u glavni ždrijeb Kupa Ružica Meglaj-Rimac poslužili su kao idealna uvertira košarkašicama Zadra pred početak ligaškog dijela sezone. Nakon proljetnih kvalifikacija za plasman u Premijer žensku ligu, gdje su djevojke s Višnjika »zapele« na posljednjoj prepreci, ciljevi su postavljeni visoko te Zadranke pod vodstvom trenerice Josipe Zanki žele napraviti korak naprijed te se nakon dvije godine izbivanja vratiti među elitu hrvatske ženske košarke. Posao nipošto neće biti lagan, no već su uvjerljivi trijumfi protiv Vodica i Arxa pokazali da planovi imaju itekako čvrste temelje.




– Prema tome smo i slagale igrački kadar te smo ciljano dovele iskusnije igračice koje će svojom kvalitetom, karakterom i prednošću radu donijeti dimenziju više našim mladim curama. Vjerujem da ćemo se dizati i napredovati iz tjedna u tjedan i pokazati da zaslužujemo mjesto među elitom. Naravno, ne ovisi sve samo o nama, no budemo li fokusirane i u potpunosti posvećene košarci i terenu, vjerujem da će do izražaja doći naša kvaliteta i rad – kazala je Zanki.


Edita Škec (ŽKK Zadar)

FOTO: Luka Jeličić


Prva prepreka na tom putu je ekipa Koprivnice koja je u pripremnom razdoblju pružila jako dobar otpor premijerligašu Brodu na Savi, a da ih se nikako ne smije podcijeniti Podravke su potvrdile i tijesnim porazom od Virja u regionalnoj fazi kupa.


– Koprivnica je dosta nezgodna ekipa, pogotovo na bekovskim pozicijama, prilično čvrsta i agresivna u obrambenom dijelu, dok naše prednosti leže u iskustvu i visini. Igramo na domaćem parketu te se moramo postaviti kao favoritkinje i trebamo težiti tome da mi budemo te koje će diktirati tempo i intenzitet igre. Naravno, parket je jedino mjerilo i to ćemo morati opravdati na terenu, jer gošće na Višnjik zasigurno neće doći s bijelom zastavom te će pokušati stići do dva boda već na otvaranju sezone – poručila je trenerica Zanki, koja će moći računati na sve igračice izuzev rekonvalescentice Josipe Zovko i mlade Lole Stipić koja se oporavlja od pada na utakmici juniorske lige protiv Splita.




Utakmica se igra u dvorani 3 ŠC Višnjik, s početkom u 15 sati.