Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Prva ženska liga, 1. kolo

Uvjerljiva pobjeda košarkašica Zadra na otvaranju sezone

Autor: Paulo Sarić

28.10.2023. 19:51
Uvjerljiva pobjeda košarkašica Zadra na otvaranju sezone

Foto: Paulo Sarić/Zadarski list



Košarkašice Zadra pobjedom su otvorile ligaški dio sezone. Nakon što su s dva vezana trijumfa u Kupu Ružica Meglaj-Rimac, protiv Vodica i Arxa, izborile plasman u glavni ždrijeb natjecanja, igračice Josipe Zanki u subotu poslijepodne su bez puno muke svladale i Koprivnicu u prvom kolu Prve ženske lige rezultatom 93:59, čime su stigle do treće uzastopne pobjede u mladoj kampanji.


Prvih deset poena na susretu bilo je djelo djevojaka u bijelim dresovima koji su rano uspostavile terensku inicijativu. Prednost domaće ekipe je do isteka desete minute narasla i na 29:12 te je već tada bilo vidljivo da igračice Koprivnice neće moći pratiti ritam raspoloženih Zadranki.


Antonija Božić (ŽKK Zadar)

FOTO: Mate Komina


Prednjačile su Antonija Božić i Valerija Prtenjača koje su zadavale najviše problema gostujućoj obrani koja nije mogla pratiti ritam raspoloženih košarkašica s Višnjika pa je prednost Zadranki nastavila rasti gotovo iz napada u napad. Igračice Josipe Zanki su do većine poena dolazile nakon brzih napada te su već do odlaska u svlačionice sagradile veliku zalihu, praktički već nakon 20 minuta osiguravši prva dva boda u sezoni.




Nastavak nije donio veće promjene. Brzo su Zadranke probile i marginu od 30 koševa prednosti, a duetu dvoznamenkastih djevojaka u domaćim redovima na otvaranju treće četvrtine se priključila i Ema Budija. Bile bi Koprivničanke i na većem zaostatku da u svojim redovima nisu imale raspoloženu Mateju Kapetanić koja je postigla gotovo polovicu poena svoje ekipe, pa je rezultatska neizvjesnost brzo okopnjela te je utakmica ušla u kolotečinu koju je na isteku 30. minute tricom pod prekršajem nakratko prekinula mlada Bruna Jeličić pogodivši za 75:38.


Edita Škec (ŽKK Zadar)

FOTO: Mate Komina


Pošto je pitanje pobjednica već odavno bilo riješeno, domaća trenerica je otvaranje posljednje dionice iskoristila da uigra dodatne taktičke opcije pred nastavak sezone, prije nego je sedam minuta prije kraja pri rezultati 80:43 napravila „hokejašku“ zamjenu i promijenila čitavu, bilo je već tada jasno, pobjedničku petorku.


Zadranke je s 18 poena predvodila Valerija Prtenjača, a pratila ju je Ema Budija s 15 koševa, dok je Mateja Kapetanić završila utakmicu s 20 poena u gostujućim redovima.