Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Kup Ružica Meglaj-Rimac

Veliki uspjeh Zadranki protiv Crikvenice

Autor: Paulo Sarić

21.10.2023. 18:45
Veliki uspjeh Zadranki protiv Crikvenice

Foto: Mate Komina



Košarkašice Zadra danas su u međuregionalnom finalu Kupa Ružica Meglaj-Rimac pred stotinjak gledatelja u dvorani 3 ŠC Višnjik svladale Arx Crikvenicu rezultatom 87:50, čime su izborile plasman među 16 najboljih hrvatskih ekipa.


Početne minute su pripale gošćama koje su se na krilima Mie Blažević i Viktorije Rogić rano odvojile na dva posjeda prednosti (2:8), no to je samo motiviralo domaću ekipu koja je ekspresno odgovorila preko Edite Škec i Lole Stipić, koje su ugradile sedam poena u seriju Zadra 9-0, nakon čega su djevojke Josipe Zanki preuzele vodstvo koje više nisu ispuštale do kraja susreta. Agresivna i brza igra košarkašica u bijelim dresovima bila je previše za mlade Crikveničanke koje su do kraja prve četvrtine ostale bez koša iz igre, pa nije trebalo dugo čekati ni da se Zadranke odvoje na dvoznamenkastu prednost. Dogodilo se na isteku sedme minute kada je precizna bila Valerija Prtenjača za 21:10.


Ivana Brnas i Edita Škec (ŽKK Zadar)

FOTO: Mate Komina


Dobro razdoblje Zadra nakratko je prekinula briga uzrokovana ozljedom novopridošle Škec koja je krajem prve četvrtine nezgodno stala na nogu suparnice, no mlada Splićanka se ubrzo vratila u igru odagnavši strahove okupljenih gledatelja. Djevojke u bijelim dresovima su do isteka desete dodatno povećale prednost i u drugu dionicu donijele zalihu od ugodnih 16 poena (29:13). Uslijedilo je kraće razdoblje izjednačene igre, nakon čega su domaće košarkašice trima vezanim tricama otišle na plus 22 (42:20) i praktički riješile pitanje pobjednica.




U tom periodu su se dogodile i nove dvije ozljede, po jedna sa svake strane. Antonija Božić je krivo doskočila prilikom šuta za tri poena, a s druge strane je pogrešno stala i ponajbolja igračica Arxa Mia Blažević, koja nije željela ostaviti svoju ekipu na cjedilu pa se odlučila već koju minutu kasnije vratiti na parket. Nije se to pokazalo kao sretna odluka, pošto je Blažević nedugo nakon povratka u igru ozlijedila zglob šuterske ruke te je u suzama napustila teren.


Valerija Prtenjača (ŽKK Zadar)

FOTO: Mate Komina


U svlačionice se otišlo s 54:29 za Zadranke koje su u nastavku ponešto „dignule nogu s gasa“, pa je treća četvrtina protekla u igri koš-na-koš u kojoj većih promjena odstojanja nije bilo pa se u posljednjih deset minuta ušlo s visokih plus 25 iz domaće perspektive (69:44). Pošto je pitanje prolaska u glavni ždrijeb već odavno bilo riješeno, posljednja dionica je poslužila za dodatno uigravanje pred početak ligaškog dijela sezone koji za obje ekipe kreće idući vikend, pa je do kraja valjalo ubilježiti tek još jedan trenutak straha i novu ozljedu, srećom blaže prirode, povratnice u redove Zadra Hane Rudić.


Valerija Prtenjača je sa 17 poena bila najefikasnija u pobjedničkim redovima, a pratila ju je Ivana Brnas sa 16 koševa, dok je gošće predvodila Viktoria Rogić s 13 poena.