Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prvenstvo Hrvatske

Teško gostovanje u Rijeci

Autor: Šime Ćurko

31.01.2024. 13:57
Teško gostovanje u Rijeci

Foto: Mate Komina



Drugo, odnosno ukupno osmo kolo Prvenstva Hrvatske u vaterpolu igračima Zadra 1952 večeras u 20 sati donosi gostovanje kod Primorja u Rijeci. Nakon zbunjujućeg izgleda poslije prvog kola, HVS je na svojoj međumrežnoj stranici uredio ljestvicu ovog natjecanja (upisani su rezultati iz obje skupine regionalne lige) na kojoj je Primorje prvo s 18, a Zadar šesti s devet bodova. Favorit se, dakle, zna.


– Zna se, a znat će se i u sljedećih šest kola u kojima ćemo igrati s momčadima iz Premier regionalne lige. U prvom dijelu sezone imali smo utakmice s klubovima protiv kojih smo mogli računati na bodove, ali sada je situacija drugačija. Zato nam je svaka utakmica prilika za razvijati naše mlade igrače, a svaki rezultatski uspjeh, koji je teško očekivati, bi bio veliki bonus – kaže Goran Jovančević, trener Zadrana kojima je cilj ostati minimalno šesti, odnosno ukupno osmi, kad se računaju Jadran i Jug. Ipak, bit će to teška, gotovo nemoguća misija i sve se izglednijim čini da će uslijediti borba za deveto mjesto, najvjerojatnije sa Splitom. Dakako, ne osvoje li se bodovi u dvobojima s nominalnom kvalitetnijim Primorjem, Solarisom, Mladosti i Mornarom.


Dio igrača koji su članovi prvog sastava imao je radni vikend na Juniorskom prvenstvu Hrvatske u Splitu, gdje je momčad s Višnjika bila sedma u konkurenciji osam klubova. Očekivao se bolji rezultat, pa je Marin Stipić, trener juniora i pomoćnik na klupi seniora, rezimirajući nastup na PH istaknuo:




– Nismo zadovoljni sedmim mjestom. Ova momčad može bolje od toga, i ovo nam je pouka kako trebamo popraviti pristup treninzima i utakmicama.


 


Brubnjak: Kvalitetniji smo


Tin Brubnjak, kapetan Primorja, najavio je dvoboj sa Zadrom.


– Nema puno mudrovanja oko nastavka natjecanja, cilj nam je pobijediti u svim ovim utakmicama, sve bodove osvojiti u Rijeci, a one s gostovanja donijeti na Kantridu. Smatram da te namjere ni ne smijemo kriti, u svaku od tih utakmica trebamo ući kao favoriti i u skladu s tim ih i odigrati te do kraja dobiti sve susrete. Igramo s ekipama koje su manje kvalitete od ove naše. U tom nadigravanju nemamo mjesta za pogrešku. U ovom natjecanju moramo skupiti sve bodove i onda mirno ući u razigravanje – poručio je Brubnjak.