Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zalet za Dohu

Ivica Tucak okuplja Barakude uoči SP-a, pripreme u Rovinju umjesto u Rijeci

Autor: Glas Istre

21.01.2024. 09:59
Ivica Tucak okuplja Barakude uoči SP-a, pripreme u Rovinju umjesto u Rijeci

Foto: Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Izbornik Ivica Tucak za pripreme je izabrao novi rovinjski gradski bazen, koji se nalazi u krugu rovinjske bolnice »Dr. Martin Horvat«



ROVINJ  Nakon što su iz lijepog Rovinja na Olimpijske igre 1996. godine u Atlantu odlazili po zlatnu medalju rukometaši Hrvatske, a na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiju po srebro zlatnog sjaja nogometaši Hrvatske, pripreme od ponedjeljka do 27. siječnja u gradu rovinjske zaštitnice svete Eufemije imat će i hrvatska vaterpolo reprezentacija uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo koje će se od 5. do 17. veljače održati u Dohi. Barakude dolaze u Rovinj nakon što su nedavno osvojile srebro u Zagrebu na Europskom prvenstvu.


Ljubitelji vaterpola u Rovinju i u Istri imat će tako priliku upoznati i vaterpolo reprezentaciju Hrvatske, koja je u posljednje vrijeme pripreme odrađivala u Puli.


Izbornik Ivica Tucak za pripreme je sada izabrao novi rovinjski gradski bazen, koji se nalazi u krugu rovinjske bolnice »Dr. Martin Horvat«. Za odlazak na Svjetsko prvenstvo izbornik je izabrao 16 igrača koje vodi na ovu veliku vaterpolo priredbu. Iz reprezentacije, koja je bila srebrna na Europskom prvenstvu, otpali su drugi vratar Toni Popadić i igrač Luka Bukić iz zdravstvenih razloga, odnosno nužnosti operativnog zahvata.




Boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu branit će vratari Marko Bijač, Mate Anić, Jerko Jurlina, centri Josip Vrlić, Ivan Krapić i Luka Lončar, braniči Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela te napadači Konstatin Harkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić i Loren Fatović.


Hrvatska vaterpolska reprezentacija boravit će u hotelu Eden, odakle će dva puta dnevno odlaziti na trenige na rovinjski bazen. Poslije Rovinja hrvatski vaterpolisti imat će dan odmora i već 30. siječnja odlaze na kraće zajedničke pripreme s reprezentacijama Italije i Grčke u Dubai kako bi se aklimatizirali za naporne utakmice koje ih čekaju na Svjetskom prvenstvu.