Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prvenstvo Hrvatske

Solaris siguran, Zadar zadovoljan

Autor: Šime Ćurko

22.01.2024. 11:25
Solaris siguran, Zadar zadovoljan

Foto: Mate Komina



Nakon što mu je prethodno ispala lopta iz ruke Noa Burburan je u zadnjoj sekundi prve četvrtine poslao loptu prema zadarskom golu onako »reda radi«. No, udarac koji je trebala zabilježiti samo statistika, završio je u zadarskoj mreži za vodstvo Solarisa 3:2. Nije to, dakako, bio prijelomni trenutak utakmice, u kojoj je unaprijed bilo jasno »tko je tko«, ali taj je potez bio početak šibenskog niza, nakon kojeg su gosti odjurili prema očekivanoj pobjedi. Bilo je u tom Burburanovom potezu i malo simbolike jer ovom Zadru ne treba puno za jači otpor momčadi koje su na razini Solarisa. Opet, nekad je to malo u končanici puno jer zadarski vaterpolo (pre)dugo se bori s time kako izaći iz okvira tapšanja po ramenima i slike »simpatične momčadi«, koja ima dobre mlađe uzraste, ali sa seniorima baš i ne ide.


– Solaris je ozbiljan klub, čiji igrači su u bazenu dvaput dnevno. Mi nismo na toj razini, svaki dan imamo jedan trening i epilog je kvaliteta koja je na strani Šibenčana – rekao je Ivo Radetić, pomoćni trener Zadrana, koji su odigrali dobru prvu četvrtinu, u dvije situacije pogađali okvir gola kada su mogli povesti, a dojam koji su ostavili nakon dvoboja s najbližim susjedima bio je na razini nakon kojeg se može govoriti o časnom porazu.


– Ostvarili smo iskorak u odnosu na ranije sezone, a zadovoljni smo što je protiv Solarisa četiri, pet naših mladih igrača dobilo dosta minuta, koje su dobro iskoristili – dodao je Radetić.




Zadar u nastavku sezone očekuje još sedam utakmica s klubovima iz gornjeg doma, pa je Goran Jovančević, trener, već najavio kako će »svaki bod biti k’o kuća«.


– Rezultatski će nam biti jako teško s Primorjem, Mladosti, Mornarom i Solarisom. Međutim, to je prilika za napredak naše momčadi, koja u sljedećim sezonama može pokazati puno više. Naravno, uvjet je zadržati ove igrače, ali to će biti teško bez financijske potpore – podvukao je Radetić. U 2. kolu Zadar će biti gost Primorja u Rijeci.


ZADAR 1952  9


SOLARIS  15


(2:3, 1:4, 2:4, 4:4)


ZADAR – Bazen ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Duje Čipčić, Marin Beltrame.


ZADAR 1952: Lazić (9 obrana), A. Donđivić, Ražov, Bašić 2, Ćalić 2, Jovančević 2, L. Donđivić, Cicero, Butić 1, Eškinja, Jurišić 1, Miskolczi, Antić. Trener: Marim Jovančević.


SOLARIS: M. Šparada (8 obrana), Bralić, R. Akrap, Jakovčević, Petković 3, D. Akrap 1, Pelicarić 3 (1), Vrdoljak 5, Bulat 1, Burburan 2, T. Šparada, Štrkalj, Radovčić. Trener: Denis Seferović.


Peterci: Zadar 1952 0; Solaris 1 (1).